+31 (0)33-456 21 50

Akoestische Backing

14-10-2022

Akoestische Backing

Minder lawaai betekent productievere werknemers

Stillere omgevingen voorkomen gezondheidsproblemen¹, verminderen stress en verbeteren de concentratie. Dit is vooral belangrijk in open kantoren waar mensen een ruimte nodig hebben voor zowel stille concentratie als open communicatie en waar ze een plek nodig hebben voor privégesprekken en grootschalige vergaderingen.

Extra geluid van externe factoren zoals verkeer, verwarming, airconditioning en computers maken het voor beheerders moeilijk  om het optimale geluidsniveau te bereiken in gebouwen². Daarom is geluidsabsorptie en -isolatie zo belangrijk. En de beste en meest kostenefficiënte oplossing wordt verkregen met één van onze vakkundig ontworpen SoundMaster tapijttegelruggen, in tegenstelling tot de andere, vaak duurdere, opties zoals plafonds, wanden en panelen.

Uit het onderzoek dat Tarkett heeft uitgevoerd onder meer dan 12.000 kantoormedewerkers in heel Europa, blijkt dat lawaai nog steeds wordt genoemd als één van de grootste problemen in het kantoor.

Desso Serene met Akoestische Backing (Soundmaster)

DESSO SoundMaster tapijtruggen

DESSO SoundMaster

Deze vilten rug is gemaakt van 100% polyester (met 80% gerecycled materiaal) en biedt de meest geavanceerde geluidsisolatie en -absorptie eigenschappen.

DESSO SoundMaster Thrive

Dit is de eerste SoundMaster rug die 100% recyclebaar is en, in combinatie met een tapijttegelcollectie die Cradle to Cradle® gecertificeerd is, wordt het certificeringsniveau van het volledige product behouden.

DESSO SoundMaster Lite

Deze SoundMaster rug biedt een uitstekende akoestische prestatie en is gemaakt van 100% polyester (met 80% gerecycled materiaal).

Waarom kiezen voor een akoestische tapijtrug?

Het verband tussen lawaai op kantoor en stress bij werknemers is niet nieuw. Dit is reeds decennia lang het onderwerp van uitvoerige studies. Eén van deze studies, de Leesman kantoorbenchmark, waarbij wereldwijd meer dan 500.000 respondenten aan deelnamen, toont consequent aan dat lawaai door werknemers wordt beschouwd als de zesde meest belangrijke factor op de werkplek – na factoren zoals bureau/stoel, vergaderzalen, natuurlijk licht en de temperatuurregeling. Na de temperatuurbeheersing blijft dit het grootste probleem voor kantoormedewerkers, waarbij slechts 31% aangeeft dat zij tevreden zijn met het huidige geluidsniveau op hun werkplek. 

DESSO SoundMaster biedt een contactgeluidisolatiewaarde (ΔLw) van +8 dB en DESSO SoundMaster Lite en DESSO SoundMaster Thrive van + 5 dB boven de standaardwaarde³. Tapijt in het algemeen dempt de impact van geluid met 20 tot 30 decibel⁴. 

De DESSO SoundMaster akoestische ruggen bieden een betere geluidsabsorptie tot +0,15 (αw), wat overeenkomt met een verbetering tot 100% in vergelijking met standaard tapijontwerpen (αw waarde tussen 0,15 en 0,20)⁵.

 

Vergelijking van de DESSO SoundMaster ruggen

Tabel met uitleg over de verschillen tussen SoundMaster tapijtruggen

1) Environmental Noise and Health in the UK, Health Protection Agency, p.57-58, Noise in figures, Europees agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, p.70-73
2) In overeenstemming met het Europees agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk is het aanbevolen geluidsniveau 30-45 dB(A), terwijl zelfs in ‘stille’ kantoren het gemiddelde geluidsniveau vaak schommelt tussen 40-45 dB.
3) Tests uitgevoerd in de SWA (Schall- und Wämemessstelle Aachen GmbH) – Institut fuer schalltechnische und wärmetechnische Prüfungen-Beratung-Planung
4) Ter vergelijking: andere vloeroplossingen (niet-tapijt) bieden doorgaans een waarde tussen 5 en 10 dB.
5) Ter vergelijking: andere vloeroplossingen (niet-tapijt) bieden doorgaans een waarde tussen 0.05 en 0.10 dB.

Home >>Akoestische Backing

Wij helpen u graag verder neem contact op