+31 (0)33-456 21 50

Circulaire vloeren

13-01-2020

Circulaire vloeren

Wat is een circulaire vloer? Een circulaire vloer wordt geproduceerd op basis van het circulaire systeem. Het circulaire systeem is gebaseerd op het minimaliseren van grondstofgebruik door hergebruik van producten en hoogwaardige grondstoffen. Dit systeem is een gesloten kringloop waarin producten hun waarde zo min mogelijk verliezen.

Het circulaire systeem wordt gezien als een systeem dat ontworpen is als een herstellend en vernieuwend systeem. Het doel van het circulaire systeem is onderdelen en materialen een zo hoog mogelijke waarde te laten behouden. Maar ook is belangrijk dat er geen afval gecreëerd wordt. Het circulaire systeem probeert producten een zo lang mogelijke levensduur te geven. Kortom, het circulaire systeem maakt het mogelijk om na gebruik te recyclen op zo’n manier dat de materialen opnieuw kunnen worden gebruikt voor gelijkwaardige producten.

Een circulaire vloer

Wat is een circulaire vloer bij Projectvloeren Specialist. Dit is bijvoorbeeld een tapijttegel die 100% gerycled kan worden tot een tapijttegel. Van rug tot rug en van garen tot garen.

Circulaire Tapijttegel.

Circulaire Tapijttegels Dat zijn tapijttegels die op zo duurzaam moglijk wijze worden geproduceerd, en voor 100% kan worden geupcucled tot nieuwe tapijttegels. Deze tapijttegels zijn even duur als de standaard tapijttegel met bitumen.

Bekijk hier alle Circulaire Tapijttegels 

Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Circulaire PVC vloer bestaat !!!!

Op de vraag bestaat een Circulaire PVC vloer. Ja dat bestaat. Echter wordt het naar mijn mening, veel te weinig nog toegepast. Dit zijn eigelijk Loose Lay PVC stroken tegels.  Als de vloer na 15 jaar vervangen dient te worden, kunnen wij zorg dragen dat de desbetreffende fabrikant waar wij mee samenwerken deze retour nemen. Zij dragen zorg voor dat deze wordt verwerkt als grondstof voor een nieuwe pvc vloer.

Tarkett iD Square, Tarkett iD Tilt, IVC matrix dit zijn typische Loose lay vloeren, die terug kunnen komen in een circulaire economy.

 

Home >>Circulaire vloeren

Wij helpen u graag verder neem contact op