+31 (0)33-456 21 50

Het belang van regelmatig onderhoud van tapijttegels: onze tips

27-06-2024

Het belang van regelmatig onderhoud van tapijttegels: onze tips

Tapijttegels zijn een duurzame en stijlvolle keuze voor vloerbedekking, maar alleen als ze goed worden onderhouden. In onze nieuwste blogpost delen we waarom regelmatig onderhoud van tapijttegels essentieel is en geven we handige tips om jouw vloer in topconditie te houden. Lees snel verder voor alle informatie die je nodig hebt!

Waarom regelmatig onderhoud van tapijttegels belangrijk is

Waarom regelmatig onderhoud van tapijttegels belangrijk is Tapijttegels zijn een populaire keuze voor vloerbedekking in kantoren, scholen, winkels en andere openbare ruimtes. Ze zijn duurzaam, eenvoudig te installeren en verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren. Om ervoor te zorgen dat uw tapijttegels er op hun best uitzien en lang meegaan, is regelmatig onderhoud essentieel. Hieronder volgen de belangrijkste redenen waarom regelmatig onderhoud van tapijttegels belangrijk is:

Verlengt de levensduur van de tapijttegels

Regelmatig onderhoud van tapijttegels helpt om vuil, stof en ander vuil te verwijderen dat zich tussen de vezels van het tapijt kan ophopen. Dit voorkomt slijtage en verlengt de levensduur van uw tapijttegels. Vuil kan ook ervoor zorgen dat vezels breken of loskomen, wat kan leiden tot kale plekken en vervanging van de tegels.

Houdt het tapijt er fris en schoon uit

Tapijttegels die regelmatig worden gereinigd, zien er niet alleen langer mooi uit, maar ruiken ook fris en schoon. Door vuil en vlekken tijdig te verwijderen, wordt voorkomen dat ze diep in de vezels doordringen en een onaangename geur veroorzaken.

Verbetert de luchtkwaliteit

Tapijttegels fungeren als een filter voor de lucht, waardoor stof en allergenen worden vastgehouden die anders zouden circuleren in de lucht die u ademt. Maar na verloop van tijd kan deze ophoping van vuil ervoor zorgen dat het tapijt zijn filterfunctie niet meer goed kan vervullen. Regulier onderhoud helpt om dit vuil te verwijderen en zorgt ervoor dat uw tapijttegels blijven bijdragen aan een betere luchtkwaliteit.

Voorkomt verspreiding van ziektekiemen en bacteriën

Hoewel tapijt een geweldige keuze is voor het verminderen van geluidsoverlast en het verbeteren van de akoestiek in een ruimte, kan het ook een broedplaats zijn voor bacteriën en ziektekiemen. Regelmatig onderhoud helpt om deze ziekteverwekkers te verwijderen en houdt uw tapijttegels hygiënisch.

Bespaart geld op lange termijn

Het regelmatig reinigen en onderhouden van tapijttegels verlengt niet alleen hun levensduur, maar voorkomt ook dat u op korte termijn dure reparaties of vervangingskosten moet maken. Door te investeren in regelmatig onderhoud, bespaart u geld op lange termijn.

Soorten tapijttegels en hun specifieke onderhoudsbehoeften

Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en materialen, elk met hun eigen specifieke onderhoudsbehoeften. Zo heb je Desso tapijttegels die bekend staan om hun duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Deze tapijttegels vereisen regelmatig stofzuigen en af ​​en toe een grondige reiniging om ze in optimale staat te houden.

Aan de andere kant heb je BLOQ tapijttegels, die populair zijn vanwege hun modulaire karakter en eenvoudige installatie. Deze tegels moeten ook regelmatig gestofzuigd worden, maar kunnen indien nodig gemakkelijk vervangen worden als er beschadigingen optreden.

Voor zwaarder verkeer of intensiever gebruik is het essentieel om tapijttegels te kiezen die bestand zijn tegen slijtage en gemakkelijk schoon te maken zijn. Door rekening te houden met de specifieke eigenschappen van de tapijtsoort die je kiest, kun je ervoor zorgen dat ze langer meegaan en er altijd als nieuw uitzien.

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over welk type tapijt het beste past bij jouw behoeften en levensstijl, zodat je kunt genieten van comfortabele vloeren zonder dat dit veel extra werk met zich meebrengt op het gebied van onderhoud.

Tips voor het dagelijkse onderhoud van tapijttegels

  • dagelijks borstelstofzuigen
  • dagelijks/wekelijks vlekken onderhoud.

Onderneem direct actie bij vlekken als dat mogelijk is. Dit verkleint de kans op een blijvende vlek. Probeer de vlek te classificeren, is het bijvoorbeeld water, olie of een combinatie van beiden? Omdat geschikte oplossingen en technieken voor de specifieke soort vlek verschillen, is classificatie van belang. Houd bij het behandelen van vlekken altijd het onderstaande in gedachten:

GOED

  • Onderneem indien mogelijk direct actie om een blijvende vlek te voorkomen.
  • Probeer de vlek te classificeren.
  • Gebruik een schone doek en werk vanaf de rand van de vlek naar het midden om verspreiding te voorkomen.  Verwijder overtollig vocht met absorberende doeken, handdoeken, enz. en bescherm het gereinigde tapijt tot het volledig droog is.

FOUT

  • Stevig wrijven of borstelen. Dit kan de pool vervormen of beschadigen en lichtere plekken vlekken op de vloerbedekking veroorzaken.
  •  Het tapijt te nat maken.

Het belang van professionele reiniging van tapijttegels

Hoewel regelmatig stofzuigen en vlekken verwijderen belangrijk zijn, is het cruciaal om uw tapijt ten minste eenmaal per jaar professioneel te laten reinigen. Wij gebruiken de kristallisatiemethode, ideaal voor de jaarlijkse grondige reiniging van tapijten.

Deze methode zorgt ervoor dat vuil en andere verontreinigingen effectief worden ingesloten door de kristallen, die na een droogtijd van maximaal 60 minuten met een borstelstofzuiger verwijderd kunnen worden. Na deze behandeling is uw tapijt hygiënisch schoon en klaar voor het komende jaar.

Vergelijk het met uw auto die ook minstens één keer per jaar voor onderhoud gaat, zodat u zeker weet dat u veilig kunt rijden.

Hoe vlekken en hardnekkig vuil te verwijderen van tapijttegels

Voor een langdurige levensduur en behoud van de uitstraling van je tapijttegels is regelmatig onderhoud essentieel. Door dagelijks kleine stappen te nemen, zoals regelmatig stofzuigen en vlekken direct aan te pakken, kun je jouw tapijttegels in topconditie houden. Vergeet ook niet het belang van professionele reiniging, diepere reinigingsbeurten zorgen voor een grondige verwijdering van vuil en bacteriën. Met deze tips en aandachtspunten blijven jouw Desso, BLOQ, Mohawk en Interafce tapijttegels er als nieuw uitzien, waardoor je nog langer kunt genieten van een frisse en schone vloer in huis of op kantoor.

Home >>Het belang van regelmatig onderhoud van tapijtt...

Wij helpen u graag verder neem contact op