+31 (0)33-456 21 50

PVC op anhydrietvloer

01-06-2024

PVC op anhydrietvloer

PVC op anhydrietvloer: de ideale keuze voor jouw kantoor

PVC op anhydrietvloer is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en stijlvolle vloeroplossing. Deze combinatie biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook praktische voordelen die je kantooromgeving ten goede komen. In dit artikel ontdek je waarom PVC op een anhydrietvloer zo'n slimme keuze is en hoe je deze vloeroplossing optimaal kunt benutten.

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een type dekvloer dat bestaat uit een mengsel van gips en water. Deze vloeren staan bekend om hun uitstekende egaliserende eigenschappen en worden vaak gebruikt in zowel residentiële als commerciële gebouwen. Het anhydrietvloer egaliseren is een cruciale stap om een perfect vlakke ondergrond te creëren voor de uiteindelijke vloerbedekking. Anhydrietvloeren zijn naadloos en kunnen snel grote oppervlakken bedekken, wat ze ideaal maakt voor kantoren en andere grote ruimtes.

Voordelen van PVC op een anhydrietvloer

Het combineren van PVC met een anhydrietvloer biedt tal van voordelen:

 • Uitstekende warmtegeleiding: Anhydrietvloeren hebben een hoge thermische geleidbaarheid, wat ze perfect maakt voor vloerverwarming. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en verhoogt het comfort in je kantoor.
 • Egaliserend vermogen: Anhydrietvloeren zijn zelfnivellerend, wat betekent dat ze zichzelf gelijkmatig over de ondergrond verspreiden. Dit maakt het anhydrietvloer egaliseren eenvoudiger en zorgt voor een perfect vlakke basis.
 • Duurzaamheid: Zowel PVC als anhydrietvloeren zijn zeer duurzaam en bestand tegen zware belasting. Dit maakt ze ideaal voor drukbezochte kantooromgevingen.
 • Onderhoudsvriendelijk: PVC-vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat bijdraagt aan een hygiënische werkomgeving.

Kan je PVC rechtstreeks op anhydriet aanbrengen?

Ja, dat kan, maar niet alle soorten PVC!

 • Click PVC: Kan rechtstreeks op een anhydrietvloer worden geïnstalleerd.
 • PVC stroken/tegels en PVC in banen: Hierbij komt meer kijken. Je zal de vloer moeten voorbereiden volgens de voorwaarden van de PVC-fabrikanten en de lijm/egalisatie fabrikant, om de kwaliteit en de garantie niet in het geding te laten komen.

Dus moet er bij PVC in stroken/tegels en banen de vloer worden voorbewerkt.

Ondervloer voorbereiding bij nieuwe PVC op anhydrietvloer

Een goede voorbereiding van de ondervloer is essentieel voor een succesvolle installatie van PVC op een anhydrietvloer. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Schuren van de anhydrietvloer: Om een optimale hechting te garanderen.
 2. Juiste hechtmiddel kiezen voor egaliseren: Belangrijk voor een gladde afwerking. Uzin PE 360
 3. Egaliseren van de anhydrietvloer: Voor een perfect vlakke basis. UZIN NC 570 FUSIONTEC
 4. Licht schuren van de geëgaliseerde vloer verwijdert de kleinste oneffenheden.
 5. leggen van PVC stroken/tegels en banen: Voor een strak resultaat.
 6. Naadloos lassen van de PVC in banen: Voor een waterdichte vloer.

Tips voor een succesvolle installatie

Bij het installeren van PVC op een anhydrietvloer zijn er enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Vochtgehalte controleren: Zorg ervoor dat het vochtgehalte van de anhydrietvloer laag genoeg is om hechtingsproblemen te voorkomen.
 • Gebruik de juiste lijm: Kies een lijm die geschikt is voor de PVC vloer.
 • Laat de vloer acclimatiseren: Laat de PVC-vloer acclimatiseren aan de kamertemperatuur voordat je begint met de installatie.

Waarom kiezen voor PVC op anhydriet?

Het kiezen van PVC op een anhydrietvloer biedt een combinatie van stijl, duurzaamheid en functionaliteit. Deze vloeroplossing is ideaal voor kantoren die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke en esthetisch aantrekkelijke vloer. Bovendien zorgt de combinatie van PVC en anhydriet voor een comfortabele en energie-efficiënte werkomgeving dankzij de uitstekende warmtegeleiding.

Conclusie

Een PVC-vloer op een anhydrietondergrond is een uitstekende keuze voor jouw kantoor. Het combineert de duurzaamheid en stijl van PVC met de unieke eigenschappen van anhydrietvloeren. Door zorgvuldig de voorbereiding en installatie te plannen, kun je jarenlang genieten van een prachtige, onderhoudsvriendelijke vloer.

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder met persoonlijk advies en begeleiding. Jouw perfecte kantoorvloer ligt binnen handbereik!

Home >>PVC op anhydrietvloer

Wij helpen u graag verder neem contact op