+31 (0)33-456 21 50

PVC op anhydrietvloer

10-10-2023

PVC op anhydrietvloer

Ontdek de voordelen van PVC op anhydrietvloeren voor jouw kantoor

Welkom! Als je dit leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar de perfecte vloeroplossing voor jouw kantoor. Misschien heb je al eens gehoord van PVC op anhydrietvloeren, of misschien is dit een compleet nieuw concept voor je. Hoe dan ook, je bent hier aan het juiste adres. In deze blog duiken we in de wereld van PVC-vloeren op anhydrietondergronden. We leggen uit wat het is, waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw kantoor en hoe je ervoor zorgt dat je nieuwe vloer er jarenlang prachtig bij ligt.

Wat is een anhydrietvloer eigenlijk?

Laten we beginnen bij het begin: anhydriet. Dit is een bindmiddel dat bestaat uit gips en water, en het wordt gebruikt als deklaag voor vloeren. De techniek om anhydriet te gebruiken is niet nieuw, maar de toepassing ervan als basis voor vloeren krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht. En terecht, want anhydrietvloeren hebben een aantal unieke eigenschappen die ze bijzonder maken. Ze worden gegoten, waardoor ze snel een groot oppervlak kunnen bedekken zonder naden of kieren. Bovendien hebben ze een uitstekend egaliserend vermogen.

De voordelen van een anhydrietvloer

Waarom zou je kiezen voor een anhydrietvloer onder je PVC? Hier zijn een paar goede redenen:

  1. Uitstekende warmtegeleiding: Ideaal als je gebruikmaakt van vloerverwarming. Het helpt je energiekosten te besparen en zorgt ervoor dat je nooit meer koude voeten hebt.
  2. Egaliserend vermogen: Anhydriet verdeelt zichzelf gelijkmatig over de ondervloer, waardoor oneffenheden worden weggewerkt. Dit bespaart tijd en kosten bij het egaliseren.
  3. Dunne laagdikte: Perfect voor renovatieprojecten, omdat het weinig ruimte inneemt. Ook is de vloer lichtgewicht, wat voordelen biedt voor bovenverdiepingen.
  4. Sterk en duurzaam: Anhydriet is een sterk materiaal dat bestand is tegen zware belastingen. Dit zorgt ervoor dat je vloer jarenlang mee kan zonder beschadigingen.

Kan je PVC rechtstreeks op anhydriet aanbrengen?

Ja, dat kan! PVC-vloerbedekking is geliefd vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en eenvoudige installatie. Maar voordat je PVC op een anhydrietvloer legt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De vloer moet vlak, glad en vormvast zijn, zonder scheuren of oneffenheden. Ook is het cruciaal om het vochtgehalte van de anhydrietvloer te controleren. Een te hoog vochtgehalte kan problemen veroorzaken bij het hechten van de PVC-vloer.

Ondervloer voorbereiding bij nieuwe PVC op anhydrietvloer

De voorbereiding van de ondervloer is cruciaal voor een perfect eindresultaat. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Schuren van de anhydrietvloer: Om een optimale hechting te garanderen.
  2. Juiste hechtmiddel kiezen voor egaliseren: Belangrijk voor een gladde afwerking.
  3. Egaliseren van de anhydrietvloer: Voor een perfect vlakke basis.
  4. Opschuren van de egalisatie en leggen van PVC: Voor een naadloos resultaat.
  5. Naadloos lassen van de PVC in banen: Voor een strakke en professionele uitstraling.

Conclusie

Een PVC-vloer op een anhydrietondergrond kan een uitstekende keuze zijn voor jouw kantoor. Het combineert de duurzaamheid en stijl van PVC met de unieke eigenschappen van anhydrietvloeren. Door zorgvuldig de voorbereiding en installatie te plannen, kun je jarenlang genieten van een prachtige, onderhoudsvriendelijke vloer.

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

We helpen je graag verder met persoonlijk advies en begeleiding. Jouw perfecte kantoorvloer ligt binnen handbereik!

Home >>PVC op anhydrietvloer

Wij helpen u graag verder neem contact op