+31 (0)33-456 21 50

Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

27-06-2019

Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

Wat is nu de juiste oplossing voor het dichtzetten van sleuven met vloerverwarming?

Dat is een vraag die zeer veel gesteld word! Als dé vloerenspecialist moeten wij het wel weten.

De Ouderwetse manier van Sleuven vloerverwarming dichtzetten

Vroeger deed met dat met een Cement of gips gebonden mortel zonder een speciale toevoeging. En een nog goedkopere oplossing was en is tegellijm.  Dit is snel en goedkoop, maar bracht zeker ook problemen met zich mee. Je hebt geen enkele garantie dat het goed gaat.

Nadelen met dichtzetten met cementgebonden mortel zonder toevoeging van.

  • Uitzetten van de mortel (kan zichtbaar worden in de afwerkvloer)
  • Krimpen van de mortel (kan zichtbaar worden in de afwerkvloer)
  • Verpulveren van de mortel (kan zichtbaar worden  in de afwerkvloer)
  • Niet volledig vullen van de sleuven met mortel. (kan zichtbaar worden in de afwerkvloer)

In dat geval goedkoop is duurkoop.

Het zou je maar gebeuren, je kiest voor de goedkoopste oplossing. En je komt na een tijdje erachter dat er doortekeningen zijn vanuit je ondervloer. Erger nog je vloer kraakt.   Dan ben je echt niet blij!

Je kan dan nog maar 1 ding doen, de nieuw gelegde vloer geheel verwijderen, alle losse delen (cement) verwijderen. De gehele vloer goed in een primer zetten en minimaal 5mm egaliseren. 

Er zijn 2 oplossingen die wel 100% werken

Één van de beste oplossing voor het dichtzetten van sleuven met vloerverwarming en waar volledige garantie op zit is het dichtsmeren met Uzin KR 417. Een dure oplossing, maar wel een oplossing die 100% werkt. 

Oplossing 1,  met 100% garantie

WAKOL Z640  met Wakol D3060,  Wakol Z640 is een Standvast egalisatiemiddel is een zeer sneldrogend goed vullend product op cementbasis. Door dit product te mengen met D3060 in plaats van de gebruikelijk water ontstaat er een vulmiddel dat vele voordelen oplevert.

Oplossing 2, ook met 100% garantie heeft Uzin de KR417 ontwikkeld. 

UZIN KR 417 is dé oplossing voor het dichtzetten van sleuven voor vloerverwarming en zorgt daarbij voor een optimale warmtespreiding. De epoxy dichtzetmassa is eenvoudig te verwerken en geeft een maximale druksterkte aan het oppervlak waardoor zelfs puntbelasting kan worden opgevangen. UZIN KR 417 kan goed worden gemengd met vulstof. Het product is EC1 Plus gecertificeerd (emissie) en is tevens oplosmiddelvrij. 

UZIN KR 417 is een gezonde en zekere keuze voor zowel ver- werker als eindgebruiker. Want, ondanks de geringe laagdikte van 2mm op leidingen heeft de epoxy een hoge druksterkte. 

UZIN heeft daar de juiste oplossing voor, die wij als Projectvloeren Specialist ook voorschrijven en dat is Uzin KR 417, dit is een unieke epoxy dichtzetmassa; hiermee kunnen sleuven snel en emissie-arm worden dichtgezet.

LET OP,  voor beide producten geld

  • de vloerverwarming dient min. 2 á 3 mm onder de dekvloer te liggen, zodat je met beide oplossingen minimaal 2mm dekking hebt.
  • daarna dient je de vloer minimaal 3mm te egaliseren

Zodat er voldoende massa hebt voor de juiste warmte spreiding van de vloerverwarming.


Zelf de sleuven dichtsmeren met wakol of Uzin, bestel de producten via onze groothandel AllroundFloors.store

Home >>Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

Wij helpen u graag verder neem contact op