+31 (0)33-4562150

Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

27-06-2019

Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

Vloerverwarming verwarmt de vloer van een vertrek gelijkmatig door middel van warmtestraling of radiatie. Hierdoor ontstaat een zeer aangename temperatuur. 

Voordelen vloerverwarming

  • Doordat er een groter stralingsoppervlak is met een lagere temperatuur, ten opzichte van radiatoren, is het een prettige warmte en kan de luchttemperatuur laag blijven.
  • Laag energieverbruik omdat het vertrek met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd. Het huis heeft een grotere warmtebuffer, zodat er veel regelmatiger verwarmd kan worden.

Nadelen Vloerverwarming

  • Een nadeel van vloerverwarming is dat de leidingen in de vloer moeten worden gelegd, zodat dit doorgaans alleen bij nieuwbouw of grondige renovatie wordt toegepast. Het is echter wel mogelijk om op een later tijdstip sleuven in de ondervloer (chape) te slijpen, waar de leidingen in gelegd kunnen worden.
  • Eventuele lekkages in het systeem kunnen slechts worden hersteld door de vloer open te breken.

Sleuven vloerverwarming dichtzetten

In een bestaande situatie moeten de sleuven waar de vloerverwarming in geplaatst zijn worden dichtgezet. Vroeger deed met dat met een Cement of gips gebonden mortel. En een nog goedkopere oplossing is tegellijm.  Dit is snel en goedkoop, maar bracht zeker ook problemen met zich mee. 

Nadelen met dichtzetten met cementgebonden mortel:

  • Uitzetten van de mortel (wordt zichtbaar in de afwerkvloer)
  • Krimpen van de mortel (wordt zichtbaar in de afwerkvloer)
  • Verpulveren van de mortel (wordt zichtbaar in de afwerkvloer)
  • Niet volledig vullen van de sleuven met mortel. (wordt zichtbaar in de afwerkvloer)

Om alle problemen te tackelen en risico's  te voorkomen is, sleuven van vloerverwarming dichtzetten met Epoxy.

UZIN heeft daar de juiste oplossing voor, die wij als Projectvloeren Specialist ook voorschrijven en dat is Uzin KR 417, dit is een unieke epoxy dichtzetmassa; hiermee kunnen sleuven snel en emissie-arm worden dichtgezet.

UZIN KR 417 is dé oplossing voor het dichtzetten van sleuven voor vloerverwarming en zorgt daarbij voor een optimale warmtespreiding. De epoxy dichtzetmassa is eenvoudig te verwerken en geeft een maximale druksterkte aan het oppervlak waardoor zelfs puntbelasting kan worden opgevangen. UZIN KR 417 kan goed worden gemengd met vulstof. Het product is EC1 Plus gecertificeerd (emissie) en is tevens oplosmiddelvrij. 

UZIN KR 417 is een gezonde en zekere keuze voor zowel ver- werker als eindgebruiker. Want, ondanks de geringe laagdikte van 2mm op leidingen heeft de epoxy een hoge druksterkte. 

Na deze epoxylaag dient de vloer 5mm geëgaliseerd worden met de juiste egalisatie. Daarna is de vloer geschikt om alle vloerbedekking te beleggen.

>>Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

Wij helpen u graag verder neem contact op