+31 (0)33-456 21 50

Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

27-06-2019

Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

De beste oplossing voor het dichtzetten van sleufen met vloerverwarming en waar volledige garantie op zit is met Uzin KR 417.

Dichtzetten op basis van cement of gips gebonden producten is de goedkoopste maar geeft geen enkele garantie dat het goed gaat. 

Sleuven vloerverwarming dichtzetten

In een bestaande situatie moeten de sleuven waar de vloerverwarming in geplaatst zijn worden dichtgezet. Vroeger deed met dat met een Cement of gips gebonden mortel. En een nog goedkopere oplossing is tegellijm.  Dit is snel en goedkoop, maar bracht zeker ook problemen met zich mee. 

Nadelen met dichtzetten met cementgebonden mortel:

  • Uitzetten van de mortel (wordt zichtbaar in de afwerkvloer)
  • Krimpen van de mortel (wordt zichtbaar in de afwerkvloer)
  • Verpulveren van de mortel (wordt zichtbaar in de afwerkvloer)
  • Niet volledig vullen van de sleuven met mortel. (kan zichtbaar worden in de afwerkvloer)

Ook is in de pratijk gebleken dat als men de vloer vervangt en hij is dichtgezet met een cement gebonden mortel. Dat met regelmaat de stukken mortel wordt meegtrokken vanuit de sleufen van de vloerverwarming en dat daardoor kan er lekkage optreden met betrekking tot de vloerverwarming.In dit geval goedkoop is duurkoop.

Om alle problemen te tackelen en risico's  te voorkomen is, sleuven van vloerverwarming dichtzetten met Epoxy.

UZIN heeft daar de juiste oplossing voor, die wij als Projectvloeren Specialist ook voorschrijven en dat is Uzin KR 417, dit is een unieke epoxy dichtzetmassa; hiermee kunnen sleuven snel en emissie-arm worden dichtgezet.

UZIN KR 417 is dé oplossing voor het dichtzetten van sleuven voor vloerverwarming en zorgt daarbij voor een optimale warmtespreiding. De epoxy dichtzetmassa is eenvoudig te verwerken en geeft een maximale druksterkte aan het oppervlak waardoor zelfs puntbelasting kan worden opgevangen. UZIN KR 417 kan goed worden gemengd met vulstof. Het product is EC1 Plus gecertificeerd (emissie) en is tevens oplosmiddelvrij. 

UZIN KR 417 is een gezonde en zekere keuze voor zowel ver- werker als eindgebruiker. Want, ondanks de geringe laagdikte van 2mm op leidingen heeft de epoxy een hoge druksterkte. 

Na deze epoxylaag dient de vloer 3mm geëgaliseerd worden met de juiste egalisatie. Daarna is de vloer geschikt om alle vloerbedekking te beleggen.

Home >>Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

Wij helpen u graag verder neem contact op