+31 (0)33-456 21 50

Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

27-06-2019

Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

Wat is nu de juiste oplossing voor het dichtzetten van sleuven met vloerverwarming?

Vroeger werd de dichtzetten van de vloerverwarming dichtgezet op basis van cement of gips gebonden producten is de goedkoopste maar gaf geen enkele garantie dat het goed gaat.

Één van de beste oplossing voor het dichtzetten van sleuven met vloerverwarming en waar volledige garantie op zit is het dichtsmeren met Uzin KR 417. Een dure oplossing, maar wel een oplossing die 100% werkt. 

Sleuven vloerverwarming dichtzetten

In een bestaande situatie moeten de sleuven waar de vloerverwarming in geplaatst zijn worden dichtgezet. Vroeger deed met dat met een Cement of gips gebonden mortel zonder een speciale toevoeging. En een nog goedkopere oplossing is tegellijm.  Dit is snel en goedkoop, maar bracht zeker ook problemen met zich mee. 

Nadelen met dichtzetten met cementgebonden mortel zonder toevoeging van.

  • Uitzetten van de mortel (kan zichtbaar worden in de afwerkvloer)
  • Krimpen van de mortel (kan zichtbaar worden in de afwerkvloer)
  • Verpulveren van de mortel (kan zichtbaar worden  in de afwerkvloer)
  • Niet volledig vullen van de sleuven met mortel. (kan zichtbaar worden in de afwerkvloer)

In dit geval goedkoop is duurkoop.

Het zou je maar gebeuren, je kiest voor de goedkoopste oplossing. En je komt na een tijdje erachter dat er doortekeningen zijn vanuit je ondervloer. Erger nog je vloer kraakt.   Dan ben je echt niet blij!

Om alle problemen te tackelen en risico's  te voorkomen is, sleuven van vloerverwarming dichtzetten met bij voorbeeld KR417 van Uzin. 100% garandeert goed

UZIN heeft daar de juiste oplossing voor, die wij als Projectvloeren Specialist ook voorschrijven en dat is Uzin KR 417, dit is een unieke epoxy dichtzetmassa; hiermee kunnen sleuven snel en emissie-arm worden dichtgezet.

UZIN KR 417 is dé oplossing voor het dichtzetten van sleuven voor vloerverwarming en zorgt daarbij voor een optimale warmtespreiding. De epoxy dichtzetmassa is eenvoudig te verwerken en geeft een maximale druksterkte aan het oppervlak waardoor zelfs puntbelasting kan worden opgevangen. UZIN KR 417 kan goed worden gemengd met vulstof. Het product is EC1 Plus gecertificeerd (emissie) en is tevens oplosmiddelvrij. 

UZIN KR 417 is een gezonde en zekere keuze voor zowel ver- werker als eindgebruiker. Want, ondanks de geringe laagdikte van 2mm op leidingen heeft de epoxy een hoge druksterkte. 

Nadat deze laag is gezet dient de vloer 3mm geëgaliseerd worden met de juiste egalisatie. Daarna is de vloer geschikt om alle vloerbedekking te beleggen.

Zorg ten alle tijden voor dat je min. 5mm laagdikte hebt op de leidingen. 

Dit in verband met warmte spreiding van de vloerverwarming.

Echter er is een andere oplossing in plaats van Epoxy. Op de website van Allroundfloors, staat een andere oplossing voor sleuven dicht te zetten. En dat is met:WAKOL Z 640 Standvast egalisatiemiddel is een zeer sneldrogend goed vullend product op cementbasis. Door dit product, niet zoals gebruikelijk met water, maar met het WAKOL D3060 Plastificeringsmiddel te mengen ontstaat er een vulmiddel dat vele voordelen oplevert.De toevoeging is dus WAKOL D3060 Plastificeringsmiddel. lees het hele verhaal op de site Allroundfloors

Home >>Sleuven van vloerverwarming dichtzetten

Wij helpen u graag verder neem contact op