+31 (0)33-456 21 50

Tapijt stofzuigen, hoe doe je dat!

01-10-2020

Tapijt stofzuigen, hoe doe je dat!

Het is vastgesteld is dat tot 80% van het vuil dat in een tapijt achterblijft afkomstig is van buiten het gebouw. Entree tapijt vormt de eerste verdedigingslinie tegen vuil.

Tapijten zullen altijd vuil blijven verzamelen en dus zijn de onderstaande aanbevelingen opgesteld om de effecten van vuil op zowel de duurzaamheid als het uiterlijk van het tapijt tot een minimum te beperken. De reinigingsfrequentie moet op de specifieke behoeften van uw bedrijfsruimte worden afgestemd.

Tapijt Stofzuigen

Doe je niet met een normale stofzuiger, en dit is de rede waarom niet.

Vandaag 06-12-2022 heb ik een 1,5 m2 gestofzuigd met de Sebo Borstelstofzuiger, we hebben een demofilter tussengeplaatst om het vuil op te vangen.  En dat was schrikken voor de klant.

Zij hadden net de vloer laten stofzuigen met een normale stofzuiger. Het schoonmaakbedrijf gebruikt al jaren deze stofzuiger.

 

 

Ik kon enkel alleen concluderen dat de vloerbedekking nooit is goed gestofzuigd. Helaas maken we dat veel vaker mee, dat het schoonmaakbedrijf verkeerde stofzuigers heeft voor het stofzuigen van tapijt. 

Borstelstofzuiger 

Effectief borstel stofzuigen is van essentieel belang voor het succes van ieder tapijtonderhoudsplan. Als zand en vuil zich in het tapijt kunnen verzamelen en niet grondig worden opgezogen, kunnen zij gaan schuren en zo de vezels beschadigen. Bovendien verwijdert stofzuigen niet alleen vuil, maar het geeft het product ook een fraaier uiterlijk doordat de pool wordt opgericht en hersteld.

Gebruik van de juiste apparatuur en technieken is van cruciaal belang voor succesvol stofzuigen en zware, staande stofzuigers met een borstelwerking worden aanbevolen. Tapijtrollers nemen het vuil aan de oppervlakte wel op, maar verwijderen niet het vuil dat zich tussen het garen omlaag heeft gewerkt.

Gebruik daarom voor grondig stofzuigen een stofzuiger met een sterke zuigkracht in combinatie met een draaiende borstel of klopper.

De meeste stofzuigers zijn in hoogte verstelbaar voor efficiënte reiniging van tapijtsoorten van uiteenlopende structuren.

De frequentie voor het stofzuigen wordt bepaald door het belopen en de vervuiling van het tapijt:

➜  Zeer intensief belopen: 1 x per dag
➜  Intensief belopen: 2 tot 3 x per week
➜  Normaal belopen: 1 x per week

Dit is essentieel in ieder onderhoudsprogramma. Vaker stofzuigen voorkomt transport van vuil naar andere ruimtes. In ruimtes zoals vergaderzalen en directiekamers kan wanneer nodig worden gestofzuigd, maar niet minder dan eenmaal per week. Maak om grondig te reinigen langzame en systematische bewegingen tijdens het stofzuigen.

Opmerking: Gebruik voor harige tapijttegel en naaldvilttapijt een stofzuiger zonder roterende borstel.

Wij als Projectvloeren Specialist bevelen de Sebo Dart 2 stofzuiger aan voor meer dan 98% van onze tapijt assortiment.

 

Home >>Tapijt stofzuigen, hoe doe je dat!

Wij helpen u graag verder neem contact op