+31 (0)33-456 21 50

Circulair projectstoffering

Projectvloeren Specialist hecht veel waarde aan het milieu en behoud van een gezonde en leefbare leefomgeving voor ons en toekomstige generaties. De circulaire economie is één van oplossingen voor het groeiende probleem van een schaarste aan grondstoffen. Hier spelen we op in door u diverse circulaire diensten aan te bieden dat ervoor zorgt dat uw projectstoffering langer meegaan en wanneer u wel van vloer wilt veranderen zorgen we voor geschikt vloerbedekking dat voldoet aan onze eisen van circulariteit.

Samen voor Duurzaamheid

Wat is nu duurzaamheid.  De vloer moet lang mee gaan?  Oja en goedkoop!   Bij deze gedachte gang gaat het vaak al niet helemaal goed.  

Het begint al bij de vloerkeuze, niet alle producten zijn even duurzaam. Wij denken graag mee voor een duurzame vloeroplossing.

De vloer verdient goed onderhoud, zodat de vloer lang meegaat. 

Als blijkt dat de vloer naar 10,15 of 20 jaar aan vervanging toe is, is het toch erg belangrijk dat de vloer gerecycled kan worden.

Echter dat recyclen kan op dit moment maar met enkele producten.  

Duurzame vloeren volgens Projectvloeren Specialist

Wij zijn van mening dat een duurzame vloer, Lang meegaat, eenvoudig te onderhouden, en 100% recyclebaar is!   Maar wat een feit is, een vloer kan pas lang meegaan als het goed onderhoud wordt gepleegd.  En dat is precies iets wat in de praktijk zeer vaak mis gaat.

Een circulaire economie vereist samenwerking.

Bij Projectvloeren Specialist werken we samen met onze partners om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en een verschuiving te realiseren naar een circulair economisch model. 

Het uitgangspunt van een circulaire economie is het hergebruik van producten en grondstoffen, waarbij de productiecirkel gesloten wordt. Buiten de eigen keten denken en samenwerken om de doelen van een circulair economisch systeem te behalen is hierbij cruciaal. Afval- en materiaalstromen van andere bedrijven en productieketens kunnen dienen als grondstof voor de eigen productie. 

Samenwerking tussen bedrijven en fabrikanten is dus van groot belang, en opent deuren die anders gesloten zouden blijven. 

Onze partners zijn net zo betrokken als wij! Daarbij maakt het werken met gelijkgestemde organisaties zaken niet alleen makkelijker, maar tevens relevanter. Zo werken we samen aan een duurzame en circulaire economie!

Wij werken samen met bijvoorbeeld Tarkett

Tarkett ReStart® als onderdeel van een circulaire economie

ReStart als onderdeel van Circulaire economie

ReStart®, ons inzamelprogramma, is hier een goed voorbeeld van ons streven naar een circulair economisch systeem*. Om dit programma te realiseren besloten we om samen te werken met gerenommeerde partners in afvalinzameling en recycling. Voorbeelden hiervan zijn Veolia in Frankrijk en Duitsland, Vanheede in België en binnenkort Suez in Polen: ze stellen allemaal meerdere drop-off-sites ter beschikking voor onze klanten en ze runnen hun eigen logistiek om inzameling vlot te laten verlopen. En daar blijft het niet bij: als partners werken we samen aan verbeteringen en mogelijke uitbreidingen van het ReStart®-programma.

Home >>Circulair projectstoffering

Wij helpen u graag verder neem contact op