+31 (0)33-456 21 50
Vloer Egaliseren

Hoe werkt het egaliseren van uw vloer?

Door een professionele egalisatie van uw ondervloer bent u gegarandeerd van een mooi en degelijk eindresultaat. Wij hanteren wij gebruik een efficiënte werkwijze.

Voorwaarden om een vloer te egaliseren

Om een vloer goed te kunnen egaliseren dient de vloer aan een aantal voorwaarden te voldoen. De gewenste soort vloerbedekking is daarin de leidende factor. Afhankelijk van het soort vloerbedekking mag er slechts een klein percentage restvocht in de vloer aanwezig zijn. De restvochtpercentages verschillen namelijk per vloertype en soort vloerbedekking.

Onze werkwijze voor vloer egalisatie:

  1. We bepalen voor het egaliseren eerst het soort dekvloer. De meest voorkomende zijn een cementgebonden dekvloer en een anhydrietgebonden dekvloer.
  2. We zorgen ervoor dat de dekvloer ontdaan wordt van slecht hechtende delen. Afhankelijk van de staat van uw ondervloer hebben wij verschillende methodes om de vloer te prepareren.
  3. Uw ondervloer wordt stofvrij gemaakt door middel van de daarvoor geschikte apparatuur.
  4. Na het stofvrij maken van uw vloer, wordt deze behandeld met een hechtprimer.
  5. Voor het drogen moet de ruimte in de juiste conditie zijn. Wij meten daarom de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte met de daarvoor geschikte apparatuur.
  6. Wij maken de mortel en gieten / verdelen deze over uw vloer.
  7. Drie uur na de egalisatie kan er weer over de vloer worden gelopen. Na 24 uur is de geëgaliseerde vloer klaar voor verdere bewerking.

Vloer Egaliseren

Uw vloer egaliseren is simpel gezegd het vlak en legklaar maken van de vloer. Het egaliseren van de vloer zorgt voor een solide en effen ondervloer die nodig is voordat er bijvoorbeeld plavuizen, een houten vloer, een PVC vloer of tapijt gelegd kan worden.

Met de vloer egaliseren is belangrijk dat dit met veel precisie gebeurt zodat er geen oneffenheden in de vloer terug te vinden zijn. Met egalisatiecement kunnen kleine oneffenheden in de vloer worden opgevuld. Vaak zullen dit maar enkele millimeters zijn. Indien noodzakelijk dan bestaat er ook een egalisatiecement van hoogwaardige kwaliteit waarmee wij cement lagen aan kunnen brengen tot wel 5cm dik.

Om de juiste prijs vast te stellen is bezoek aan u project vaak noodzakelijk.

Richtprijs:
€ 11,00 per m², excl. btw
Vraag hier uw offerte aan

Home >>Vloer Egaliseren

Wij helpen u graag verder neem contact op