+31 (0)33-456 21 50

Onderhoud Tapijttegels en tapijt

Respecteer onderstaande richtlijnen om de uitstraling en kwaliteit van uw tapijttegels en tapijt langdurig te beschermen.


Gebruik entree tapijt.

Bescherm uw tapijttegels door een deurmat te gebruiken bij elke ingang: zo kunt u vuil en vocht uit de ruimte houden. Het is belangrijk dat de deurmat lang genoeg is (9 meter is ideaal) en voldoende structuur heeft om al het vuil van de schoenen van bezoekers te vegen.


1. Dagelijks/wekelijks onderhoud

Gebruik een geschikte stofzuiger De beste manier om uw tapijttegels op regelmatige basis te onderhouden, is het gebruik van een borstelstofzuiger zoals de SEBO Dart 2 

De frequentie van de stofzuigbeurt hangt af van het gebruik van de ruimte

  • dagelijks: Entreezone, gangen beganegrond ...
  • 2-3 keer per week: vergaderzaal, kantoorruimte met veel medewerkers ... -
  • 1 keer per week: opslagruimte, kantoorruimte met weinig medewerkers ..

Verwijder vlekken meteen met Magic Roller, als het om watergedragende vlekken zijn.

TIP: Koffie/thee/frisdrank/wijn Verwijder eerst zo veel mogelijk vocht met een schone witte (katoenen) doek of absorberend papier. Neem een andere witte doek, bevochtigd met lauwwarm water, om het laatste restje op te nemen en werk van buiten naar binnen (voorkom wrijven en overmatig gebruik van water). Laat het tapijt helemaal droog worden en herhaal dan de behandeling als dat nodig is (eventueel met een geschikte tapijtreiniger).

Eventuele vlekken verwijdert u beter meteen om permanente ontsiering van uw tegels te voorkomen. Elke soort vlek vraagt om een andere aanpak:


2. Periodiek onderhoud

Ondanks regelmatig stofzuigen, zal het tapijt na verloop van tijd grondig gereinigd moeten worden. Looppaden vervuilen nu eenmaal meer dan andere plaatsen en vlekken ontstaan. Ook zullen de polen op deze intensief gebruikte plaatsen meer ingelopen zijn.

Opgebouwde vervuiling is over het algemeen goed te reinigen. Dit periodieke onderhoud kan, afhankelijk van de belasting, het beste plaatsvinden 1 à 2 keer per jaar. Projectvloeren Specialist reinigt tapijt vrijwel altijd via de kristallisatiemethode.

Het belangrijkste aspect is dat er geen residuen achterblijven in het tapijt die vervuiling juist aantrekken. Met de kristallisatiemethode gaat het tapijt terug naar de basis. 

(De door ons toegepaste milieuvriendelijke reinigingsmiddelen laten geen residuen achter, hetgeen hervervuiling voorkomt. Op bestaand vervuild tapijt dient altijd eerst een basisbehandeling plaats te vinden, uiteraard heeft Projectvloeren Specialist voor elk tapijt de juiste methode.)


 

In een Notendop

 

Regelmatig onderhoud              

Periodiek onderhoud

Diepgaande reiniging

Stofzuigen en vlekken verwijderen

Kristallisatiereiniging door een specialist

Diepgaande reiniging door een specialist

Dagelijks en wekelijks

1-2 keer per jaar

Volgens gespecialiseerd advies

 

 

 

 

 

 

 

Reinigingsproducten en toebehoren

Wij raden de volgende reinigingsproducten en toebehoren aan om uw tapijttegels optimaal te onderhouden. -

Home >Onderhoud Tapijttegels en tapijt

Wij helpen u graag verder neem contact op