+31 (0)33-456 21 50
BLOG Neg 627 Z
BLOG Neg 627 ZBLOG Neg 816 817 VBLOQ NEG_822, BLOG POS_821, BLOQ CANVAS_820 V detail 4
NEG222

NEG222

NEG227

NEG227

NEG232

NEG232

NEG627

NEG627

NEG817

NEG817

NEG822

NEG822

NEG972

NEG972

NEG981

NEG981

Kleurstaal aanvragen?

Bloq Neg Tapijttegels: Elegant Spel van Licht en Donker

Productbeschrijving

Ontdek de charme van de natuur in je eigen ruimte met de Bloq Neg Tapijttegels. Geïnspireerd door de intrigerende bast van een boom, brengen deze tapijttegels een speelse, maar elegante combinatie van licht en donker in elke kamer. De collectie, onderdeel van de Textured-serie, biedt een organisch en aritmisch spel van contrasten, perfect voor wie zijn interieur een unieke twist wil geven.

De Bloq Neg tapijttegels zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een toonbeeld van Nederlands vakmanschap. Vervaardigd in Genemuiden, het hart van de tapijtindustrie, staan deze tegels garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Met een keuze uit acht zachte pastelkleuren en donkerdere tinten, vind je altijd een kleur die bij jouw stijl past.

Voordelen:

 • Uniek Design: Geïnspireerd door de natuur, voor een levendige en warme sfeer.
 • Hoogwaardige Kwaliteit: Nederlands fabrikaat, bekend om zijn duurzaamheid en vakmanschap.
 • Duurzaam: Gemaakt met oog voor het milieu, inclusief gerecyclede materialen.
 • Veelzijdig: Perfect voor kantoren, openbare gebouwen, zorginstellingen en onderwijs.

Goed om te weten

De Bloq Neg tapijttegels zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Ze zijn geschikt voor intensief gebruik en gemakkelijk te onderhouden. Dankzij de hoogwaardige productieprocessen en materialen, waaronder 100% Polyamide 6 Solution Dyed garens, geniet je jarenlang van je vloer zonder zorgen over slijtage of verkleuring.

Samenvatting

 • De perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit.
 • Een duurzame keuze, met respect voor het milieu.
 • Nederlands fabrikaat, synoniem voor kwaliteit en vakmanschap.
 • Geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid en het vakmanschap van de Bloq Neg tapijttegels. Creëer een ruimte waarin je je thuis voelt, met een vloer die niet alleen mooi is, maar ook een verhaal vertelt. Ontdek nu de mogelijkheden en geef je interieur een unieke, persoonlijke touch.

The Textured collectie

Als onderdeel van de Textured-collectie biedt Bloq positive en de Bloq Negative een organisch en aritmisch spel van positief en negatief contrast, op tegels van 50 x 50 cm. Het ontwerp is geïnspireerd op de bast van een boom - een speelse maar elegante combinatie van licht en donker. POS voegt een lichte toets toe en vult de kamer met een rustige vide.

Spel van contrast

Het ontwerp van BLOQ POS&NEG tapijttegels is geïnspireerd op de schors van een boom. Positief en negatief komen samen in een speelse maar elegante combinatie van licht en donker. De collectie bestaat uit zachte pastelkleuren in twee tegengestelde tinten: POS en het spiegelbeeld NEG.

Apart or together

BLOQ POS en NEG tapijttegels zijn statement designs op zich, maar even sterk in combinatie. Net als Yin en Yang. Combineer ze slim om een evenwichtig resultaat te creëren. In een dambord of looppatroon, voor een gevoel van dualiteit dat dimensie toevoegt aan uw vloerontwerp.

Nederlands fabrikaat

Onze productiefaciliteit is gevestigd in Genemuiden, een kleine stad in het noordoosten van Nederland die al sinds 1600 wordt beschouwd als de thuishaven van de blokmat.
Dankzij de hoge productiekwaliteit en uitmuntende expertise groeide de stad al snel uit tot een centrale hub voor de tapijtindustrie en vonden haar authentieke producten hun weg naar alle hoeken van de wereld. Tot op vandaag gebeurt de volledige productie van Betap (BLOQ) in Genemuiden.

Kleurengamma

Variërend van warm tot koud, maar vooral natuurlijk: de collectie heeft acht zachte pastelkleuren en donkerdere tinten. Elk in POS- en NEG-versies. De schors- geïnspireerde tegels passen perfect bij ontwerpen uit de rest van De getextureerde collectie, zoals deze tinten van BLOQ CANVAS


Bloq en Duurzaamheid

1. Duurzaamheid & kwaliteit

Duurzame kwaliteit

Dankzij onze focus op duurzaamheid gaan BLOQ-tapijttegels jarenlang mee. Ze vallen onder projectklasse 33 EN 1307, slijten niet bij intensief gebruik van stoelen met zwenkwieltjes (EN 985) en zijn uitermate kleurvast bij lichtinvloeden (EN ISO 105-B02).

Lange levensduur

Onze duurzame tapijttegels danken hun lange levensduur aan de massa geverfde garens en de hoogwaardige kwaliteit. Hiermee voldoen onze tapijttegels aan klasse 33 van de EN 1307-norm.


2. Gerecyclede inhoud

Gerecycled materiaal

45% van onze tapijttegels bestaat uit gerecycled materiaal.

Garen

BLOQ maakt gebruik van 100% Polyamide 6 Solution Dyed Nylon van Aquafil.

Bitback

Voor de rug van onze tapijttegels gebruiken we Bitback of gemodificeerd bitumen. De backing bestaat voor 70% uit gerecyclede materialen.

Gerecyclede kalkstenen in de backing

Het vulmateriaal dat gebruikt wordt voor de backing van onze tapijttegels is voor 100% postindustrieel gerecycled. Het vulmateriaal komt voor uit een afvalstroom van de kalksteenontginning.


3. Fabricage

Groene energie

100% van de elektriciteit die we bij BLOQ gebruiken is ‘groene stroom’. Deze ‘groene stroom’ wordt opgewekt uit duurzame bronnen, zoals onze eigen windmolens.

Productievestiging & -proces

BLOQ heeft een machinepark wat gekenmerkt wordt door geavanceerde apparatuur en efficiënte, duurzame processen. Al onze productiefaciliteiten staan op één locatie: van de meest moderne tuft- machines tot aan de ultramoderne stansmachines. Hierdoor kunnen we zeer efficiënt werken.

ISO-certificering

Onze productieprocessen zijn ISO 9001 2015 gecertificeerd. Dit internationale certificaat garandeert dat wij aan alle normen op het gebied van kwaliteitsmanagement voldoen.

Milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen

We verpakken de tapijttegels met kartonnen dozen die voor 100% bestaan uit gerecyclede materialen.

Recyclen van garens

De overblijfselen en afvalgarens die ontstaan bij de productie van de tapijttegels worden verzameld en verwerkt tot vezels. Deze vezels gebruikt ons moederbedrijf Betap voor de productie van non-woven tapijt.


4. Installatie

Lijmen

BLOQ adviseert om de tapijttegels te leggen op een antisliplaag of op een semipermanente lijmlaag met permanent kleefeffect zonder uitharding.

Snijafval

Met behulp van onze plaatsingsgids bedraagt het snijafval (in rechthoekige ruimtes) voor tapijttegels 3 tot 4%. Raadpleeg onze plaatsingsgids voor meer informatie.

Kleefvrije installatiemethode op metaal verhoogde vloeren

BLOQ heeft samen met vloertechnologie-expert IOBAC UK Ltd. een kleefvrije installatiemethode uitvoerig getest en goedgekeurd. De met innovatie bekroonde IOBAC MagTabs maken het mogelijk om BLOQ-tapijttegels lijmvrij te installeren op metaal verhoogde vloeren. De slimme lipjes zijn aan de ene kant klevend en aan de andere kant magnetisch. Bij een volgende vloerinstallatie blijven zowel de ondervloer als de tapijtEtePgDels vrij van verontreinigende resten. De tapijttegels zijn daardoor direct klaar voor hergebruik of recycling, waardoor ze echt circulair worden.


5. Einde levenscyclus

Hergebruik

2nd Chance
Tapijttegels kunnen, nadat ze zijn schoongemaakt, op het einde van hun levenscyclus worden hergebruikt. Door tapijttegels te hergebruiken wordt de levensduur verlengd wat bijdraagt aan een circulaire economie.

Recycling

Het restafval van onze tapijttegels wordt door de cementindustrie gebruikt als secundaire brandstof voor de verbrandingsovens.


6. Chemische stoffen en VOS

The product meets the test criteria for the emission of:

GUT - PRODIS (EU)

Gemeinschaft Umwelfreundlicher Teppichboden TVOC28<100 g/m3.
Het aangegeven product voldoet aan de GUT-test- criteria. Dit houdt in dat aan de grenswaarden voor VOS-emissies, geur en chemische stoffen is voldaan. Het GUT-certificaatnummer van het product is F42D2D9F.

CRI (VS and International)

Carpet & Rug Institute Dit product voldoet aan alle eisen van Green Label Plus, GLP-certificaat 1100 (zie LEED®, punt 6.b).

REACH (EU)

BLOQ voldoet aan de strikte Europese REACH- normen.

M1 (FI)

Dit certificaat moet de ontwikke- ling en het gebruik van bouw- materialen met zeer lage emissies verder ontwikkelen om zodoende een gezonde binnenhuisomgeving te creëren.


7. Environment product declaration (EPD)

Een EPD is een gestandaardiseerd document dat informatie geeft over de mogelijke impact van onze producten op het milieu en op de gezondheid van de mens. De EPD bevat informatie over de milieu-impact van ruwe materiaalproductie- en extractie, energieverbruik en -efficiëntie, inhoud van de materialen en chemische stoffen, emissies aan de bodem, de lucht en het water en afvalproductie. Voor al onze producten is, in overeenstemming met de ISO14025 en EN15804, een specifieke EPD beschikbaar. Het EPD- declaratienummer is EPD-GUT-20160019-CCA1-EN.


8. Naleving ‘Green Building’-certificaten

BRE Global (UK)

BLOQ tapijttegels kunnen bijdragen aan de onderstaande credits/punten van BREEAM:

 • Man 02: levenscycluskosten en levensduurplanning;
 • Man 03: verantwoorde bouwpraktijken;
 • Man 04: inbedrijfstelling en oplevering;
 • Hea 02: kwaliteit van de binnenlucht;
 • Hea 04: thermisch comfort;
 • Ene 01: akoestische prestatie;
 • Mat 01: vermindering van energieverbruik en koolstofuitstoot;
 • Mat 03: gevolgen voor de levenscyclus;
 • Mat 05: verantwoordelijk voor duurzaamheid en veerkracht;
 • Wst 04: speculatieve afwerkingen;
 • Wst 06: functionele aanpasbaarheid.

LEED (VS & Internationaal)

Leadership in Energy and Environmental Design
BLOQ-producten kunnen bijdragen aan de volgende LEED v4 credits:

 • MR credit: Interieur Levenscyclus Impact Reductie
 • MR credit: Publicatie en optimalisatie bouwproduct – Environmental Product Declarations
 • MR credit: Publicatie en optimalisatie van bouwproduct – Sourcing van ruwe materialen
  MR4 Post-industrieel gerecyclede content: 50%
  MR4 Post-consumer gerecyclede content: 0%
 • MR credit: Publicatie en optimalisatie bouwproduct – Materiaalingrediënten
 • EQ credit: Materialen met lage emissie
 • EQ credit: Beoordeling van de luchtkwaliteit binnenshuis
 • EQ credit: Akoestische prestaties

Producten worden niet beoordeeld volgens LEED. De LEED-kredietvereisten hebben betrekking op de prestaties van materialen in het totale bouwproject, niet op de prestaties van afzonderlijke producten en merken. Meer informatie over LEED kunt u vinden op www.usgbc.org/contact

HQE (FR)

Eco constructie

 • geïntegreerde keuze van bouwprocedures
 • werf met lichte impact op milieu

Comfort

 • hygrothermisch comfort
 • akoestisch
 • visueel
 • geur

Gezondheid

 • ruimte
 • lucht
 • water

  9. Gezondheid & comfort

  Solventvrije bitumen

  De backing van onze tapijttegels bestaat uit bitumen dat niet geoxideerd is. Tevens is onze bitumenbacking vrij van solventen.

  Geur

  De tapijttegels van BLOQ zijn geurvrij (zie GUT- certificaten).

  Vrij van zware metalen

  De tapijttegels van BLOQ bevatten geen zware metalen en andere schadelijke stoffen, zoals chroom, kwik of lood.

  Akoestiek

  Onze producten zorgen voor optimale geluidsabsorptie en -isolatie en beperken ook het impactlawaai. Het product vermindert contactgeluid met 26 decibel (EN ISO 10140-3 | ΔLW). Het resultaat is een uitstekende akoestiek.

Bloq Neg Tapijttegels

Ontdek de charme van de natuur in je eigen ruimte met de Bloq Neg Tapijttegels. Geïnspireerd door de intrigerende bast van een boom, brengen deze tapijttegels een speelse, maar elegante combinatie van licht en donker in elke kamer. De collectie, onderdeel van de Textured-serie, biedt een organisch en aritmisch spel van contrasten, perfect voor wie zijn interieur een unieke twist wil geven.

De Bloq Neg tapijttegels zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een toonbeeld van Nederlands vakmanschap. Vervaardigd in Genemuiden, het hart van de tapijtindustrie, staan deze tegels garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Met een keuze uit acht zachte pastelkleuren en donkerdere tinten, vind je altijd een kleur die bij jouw stijl past.

Voordelen:

 • Uniek Design: Geïnspireerd door de natuur, voor een levendige en warme sfeer.
 • Hoogwaardige Kwaliteit: Nederlands fabrikaat, bekend om zijn duurzaamheid en vakmanschap.
 • Duurzaam: Gemaakt met oog voor het milieu, inclusief gerecyclede materialen.
 • Veelzijdig: Perfect voor kantoren, openbare gebouwen, zorginstellingen en onderwijs.
Richtprijs:
€ 26,95 per m², excl. btw
Vraag hier uw offerte aan

Home >>Bloq Neg Tapijttegels

Wij helpen u graag verder neem contact op