+31 (0)33-456 21 50

PVC vloer / Loose lay

PVC vloer & Loose lay PVC zakelijke markt

PVC vloeren 

Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking voorzien van een harde slijtvaste toplaag en verkrijgbaar in tegels, banen en plankmotief. Een PVC vloer is erg geschikt voor de zakelijke markt. Een aantal belangrijke eigenschappen van PVC vloeren zijn:

 • Een PVC vloer heeft een levensduur van meer dan twintig jaar;
 • Onderhoudsarm Vinyl;
 • Een PVC vloer is breed toepasbaar in de zakelijke markt;
 • Een PVC vloer heeft een harde toplaag van 0.55 mm tot wel 0.8 mm;
 • De meeste verkochte prijsrange van PVC ligt tussen de €25 en €35 per m2.

In onze collectie hebben wij meer dan 1000 verschillende PVC vloeren. Van houtdessins en structuren van steen, tot dessins met metaal en glas. PVC is eenvoudig te reinigen en te onderhouden en wordt daarom veel toegepast in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Voor deze vloer moet de ondergrond strak en vlak zijn. Daarvoor brengen wij een egalisatie laag of een speciale ondervloer aan.

PVC vloer zakelijke markt (loose lay)

De loose lay PVC vloer

Een vloer die steeds meer wint aan populariteit is de loose lay PVC vloer. Loose lay PVC betekent heel eenvoudig ‘losleg PVC’. De loose lay PVC heeft deze naam gekregen omdat er geen lijm gebruikt wordt om de vloer te fixeren. Hij ligt als het ware los op de betreffende ondergrond. Het losleg PVC is te verkrijgen in tegelvorm, stroken of longboards PVC (dit zijn langere stroken PVC). Daarbij zijn er de varianten met een kliksysteem. Tegenwoordig zijn de looselay PVC vloeren niet meer van een echte houten of betonnen vloer te onderscheiden.

Omdat PVC vloeren eenvoudig te reinigen en onderhouden zijn, zijn ze uitermate geschikt voor de zakelijke markt. Binnen de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven worden de vloeren dan ook vaak toegepast.

Voordelen loose lay PVC vloer

Wanneer we het loose lay PVC vergelijken met het normale PVC kunnen we concluderen dat de slijtage van beide vloeren ongeveer gelijk is. Het aanbrengen van een loose lay PVC vloer brengt echter verschillende voordelen met zich mee. Wist u bijvoorbeeld dat:

 • Er geen lijm gebruikt wordt om de vloer te fixeren en deze daarom makkelijk los te halen zijn, bijvoorbeeld bij een verhuizing of verbouwing?
 • De losleg PVC vloer een geluiddempende werking heeft?
 • De losleg PVC vloer voor een hogere akoestische waarde zorgt?
 • Het een modulair systeem is waardoor het eenvoudig te combineren is met bijvoorbeeld tapijttegels?
 • U loose lay PVC over veel harde vlakke vloeren kunt leggen?
 • U de ondervloer in de meeste gevallen niet hoeft te slopen of te egaliseren, omdat het losleg PVC over een dikke onderlaag beschikt? Dit scheelt u in de aanschafkosten.
 • U geen plintjes of deklatjes meer nodig hebt omdat je de vloer aan kunt laten sluiten met de wanden?
 • Wanneer er (onverhoopt) schade is, u eenvoudig een strook of tegel kunt vervangen?
 • We de vloer geluidloos en in delen kunnen leggen waardoor u geen enkele hinder zult ondervinden?

Assortiment & merken loose lay PVC

Projectvloeren Nederland heeft een uitgebreid assortiment aan loose lay PVC vloeren. Er zijn veel type loose lay vloeren. Er zit bijvoorbeeld verschil in de stabiliteit, toplaagdikte en ‘onder rug’. Wij werken met verschillende gerenommeerde merken als Forbo, Tarketten Design flooring. Door deze samenwerkingen kunnen wij u een uitgebreid aanbod en gegarandeerd de scherpste prijzen bieden. Dé Projectvloeren Specialist  helpt en adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze. Wij doen u daarbij een scherpe aanbieding voor het leveren van een losleg PVC vloer. U kunt ook snel zelf uw prijs berekenen of een offerte op maat aanvragen.

Installatie van de looselay PVC vloer

De installatie van de looselay PVC vloer is zeer eenvoudig. Het is in veel gevallen niet nodig om te slopen of egaliseren, omdat de vloer over de bestaande vloer heen gelegd kan worden. Dit scheelt weer in uw portemonnee.

Om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen, is het noodzakelijk dat de ruimte waar de losleg PVC vloer gelegd wordt helemaal leeg is. Dit kunt u zelf doen, maar dat kunt u ook door ons laten doen. Hierdoor heeft u geen verhuizer nodig. Daarnaast is het belangrijk dat de temperatuur en ventilatie in de betreffende ruimte juist zijn om de vloer optimaal te kunnen behandelen. Hierover informeren wij u bij het begin van het traject. Op deze manier weten we zeker dat het leggen van de vloer zo efficiënt en goed mogelijk verloopt.

 Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen over onze loose lay PVC vloeren? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Home >PVC vloer / Loose lay

Wij helpen u graag verder neem contact op