+31 (0)33-4562150

Tapijt reinigen

Tapijt vraagt net als andere vloeren om regelmatig onderhoud. Goed onderhoud is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het is een kwestie van de juiste methode!

De gouden regels zijn:

Houd vuil buiten de deur, met behulp van een goede entee zone. (wij adviseren u graag)

Stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat u bij de aanschaf goed adviseren door de leverancier over de onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal Watts.

Reinigingstips

  • Gebruik goede schoonloopmatten bij de ingangen
  • Goed dagelijks onderhoud verlaagt de frequentie van specialistisch reinigen
  • Verwijder vlekken direct
  • Wrijf nooit, maar dep bij het verwijderen van vlekken

Wist u dat vrijwel iedere "alledaagse" vlek met gewoon schoon water te verwijderen is? Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlek fixeren.

In de vlekkenwijzer kunt u de stof opzoeken die de vlek veroorzaakt heeft en welke methode u het best kunt gebruiken om de verse of oude vlek aan te pakken.

Misverstanden vlekkenbehandeling

Veel vlekken ontstaan door een goedbedoelde maar verkeerde behandeling.  Zeephoudende schoonmaakmiddelen (afwasmiddel, wolwasmiddel, groene zeep, ossengal zeep) veroorzaken verkleuringen en halen de vlek in het beste geval slechts tijdelijk weg. Ook bijvoorbeeld het gebruik van zout en witte wijn op rode wijnvlekken is zo'n hardnekkig misverstand.

Handmatig reinigen

Kleine oppervlakken of gedeelten van het tapijt kunt u zelf makkelijk reinigen. Gebruik daarbij bijvoorbeeld RZ textielreinger. RZ Textielreiniger eerst op een onopvallende plaats testen op kleur- en materiaalstabiliteit. Sprayen op het te behandelen oppervlak en enkele minuten laten inwerken. Met een kleurbestendige (badstof)doek deppen of zacht wrijven. Voor hardnekkige vlekken adviseren wij RZ Vlekkengrijper of RZ Vlekkenhamer.

Schoonmaken met droogschuim of shampoo wordt afgeraden. De kans is groot dat er kleverige zeepresten achterblijven, die versneld weer vuil aantrekken.

Professioneel tapijt reinigen

Om u langer te laten genieten van een mooie tapijt vloer, adviseert Projectvloeren Specialist een 'grote beurt'. Wij reinigen dan de gehele tapijt. Vaak wordt gedacht dat een eenmaal gereinigd tapijt "vuil aantrekt". Dat is niet waar. Na een professionele reiniging- uitgevoerd door de vakman- blijven er geen zeepresten achter in het tapijt.

Wij willen ons tapijt grondig reinigen

Persoonlijk onderhoudsadvies

Vraag hier een persoonlijk onderhoudsadvies aan voor uw tapijt. We bieden u een uitgebreid dienstenpakket aan voor het reinigen en onderhouden van tapijt, in de provincie Utrecht, voor vaste klanten die bij ons reeds tapijt hebben gekocht en door ons is geïnstalleerd. Dan komen wij graag naar u toe om uw tapijt te reinigen. (heel Nederland)

  • Eénmalig of jaarlijks tapijtreinigen, waaronder het verwijderen van hardnekkige vlekken
  • adviseren en uitvoeren van onderhoudsprogramma’s
  •  Sealen van tapijt (aanbrengen van een beschermlaag)

 

>Tapijt reinigen

Wij helpen u graag verder neem contact op