+31 (0)33-4562150

Tapijt Reinigen

Tapijt vraagt net als andere vloeren om regelmatig onderhoud. Professioneel Tapijt reinigen is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het is een kwestie van de juiste methode!

De gouden regels zijn:

Houd vuil buiten de deur, met behulp van een goede entree zone. (wij adviseren u graag)

Stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat u bij de aanschaf goed adviseren door de leverancier over de onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal Watts.

Reinigingstips

 • Gebruik goede schoonloop matten bij de ingangen
 • Goed dagelijks onderhoud verlaagt de frequentie van specialistisch reinigen
 • Verwijder vlekken direct
 • Wrijf nooit, maar dep bij het verwijderen van vlekken

Wist u dat vrijwel iedere "alledaagse" vlek met gewoon schoon water te verwijderen is? Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlek fixeren.

Misverstanden vlekkenbehandeling

Veel vlekken ontstaan door een goedbedoelde maar verkeerde behandeling. Zeephoudende schoonmaakmiddelen (afwasmiddel, wolwasmiddel, groene zeep, ossengal zeep) veroorzaken verkleuringen en halen de vlek in het beste geval slechts tijdelijk weg. Ook bijvoorbeeld het gebruik van zout en witte wijn op rode wijnvlekken is zo'n hardnekkig misverstand.

Handmatig tapijt reinigen

Maak een doek klamvochtig nat met koud water. Leg deze op de vlek om de vloeistof te absorberen. Zodra de doek verzadigd is, de handeling herhalen totdat alle vloeistof is opgenomen. Laat het tapijt drogen en spuit de plek in met Crystal Spot Remover. Vervolgens wegborstelen met de Spotting tool.

Professioneel tapijt reinigen

Uw vloer is misschien wel een van de duurste – en intensiefst gebruikte – onderdelen van uw interieur. De uitstraling van uw vloer heeft veel invloed op de eerste indruk van uw bezoeker. Daarom is het belangrijk om periodiek onderhoud te laten plegen. Zo ziet uw vloer er niet alleen altijd goed uit, maar voorkomt u bovendien hoge kosten op de lange termijn.

Encapsulation® is een nieuwe methodiek op het gebied van tapijt onderhoud, namelijk Encapsulation. Bij Encapsulation wordt het vuil ingekapseld met behulp van kristallen. We zijn in staat om afhankelijk van de vervuiling de concentratie kristallen aan te passen, waardoor we binnen dezelfde methode lichte tot zware reinigingen toe kunnen passen. Deze methode zorgt ervoor dat uw tapijt er op het blote oog – en zelfs onder enige vergroting – direct schoon uitziet. Het ingekapselde vuil kan vervolgens eenvoudig worden opgezogen door het reguliere schoonmaakbedrijf.

 

De voordelen van de Smart Care Trio methode (Tapijt reinigen)

 • Het tapijt is direct beloopbaar
 • Water- en energiebesparend
 • Geschikt voor bedrijven die 24/7 geopend zijn
 • Green Seal gecertificeerd
 • Geen geur- en geluidsoverlast
 • Laat geen plakkerig residu achter in het tapijt
 • Voorgeschreven en geadviseerd door alle gerenommeerde tapijtfabrikanten
 • Verlengt de levensduur van het tapijt aanzienlijk
 • Past binnen de circulaire economie wat het recyclen van tapijt mogelijk maakt
 • Naast het normale onderhoud tevens geschikt voor dieptereiniging


Meer weten over Smart Care Trio?

 

 

Wilt u meer weten over Smart Care Trio of wilt u de werking van Encapsulation met eigen ogen ervaren tijdens een demonstratie op uw locatie? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden of bel 033-456 21 50

 

>Tapijt Reinigen

Wij helpen u graag verder neem contact op