+31 (0)33-4562150

Goed en regelmatig onderhoud zorgt voor een blijvend mooie vloer, waar je heel lang plezier van hebt.

Het uitvoeren van een goed onderhoudsprogramma heeft een positief effect op het uiterlijk en de prestatie van de vloerbedekking.

Periodiek vloeronderhoud nodig neem dan nu contact met ons op 

Vloeronderhoud tapijt, PVC of Marmoleum

Omdat wij zeer veel ervaring hebben met de Tapijt, Pvc en Marmoleum, wij leveren en leggen deze vloeren zelf. Weten wij meer over de vloer dan een gemiddelde schoonmaak bedrijf.

  • wij reinigen periodiek, dit volgens voorschriften fabrikant 

  • wij adviseren u omtrent dagelijkse onderhoud

Helaas zien wij zeer vaak dat het schoonmaakbedrijf niet de juiste vloeronderhoud plegen, en dat kan gevolgen hebben voor de garantie.

Tapijt en tapijttegels onderhoud

Regelmatig onderhoud bestaat uit een combinatie van zowel borstel stofzuigen als vlekken verwijderen en moet net zo vaak worden uitgevoerd als voor de verschillende zones in een gebouw nodig is. Effectief borstel stofzuigen vormt een noodzakelijk onderdeel van een goed onderhoudsprogramma en beperkt vervuiling tot een minimum. Schoonloopzones en ruimtes waar veel gelopen wordt zoals gangen en receptie, moeten dagelijks intensief worden gestofzuigd met een borstelstofzuiger. Voor vertrekken zoals kantoorruimten en vergaderruimten is het voldoende dagelijks te stofzuigen om het zichtbare vuil te verwijderen en ten minste één keer per week grondig te borstel stofzuigen. Voor de beste resultaten beveelt van de Kuil  een krachtige, staande borstel stofzuiger met borstelwerking aan en efficiënte, schone filters.

Naast regelmatig stofzuigen moeten ook vlekken worden verwijderd om te zorgen dat de vloer er goed blijft uitzien. Als er iets gemorst is, kan dit het best onmiddellijk worden weggenomen om te voorkomen dat er permanente vlekken ontstaan. Neem overmatig vocht eerst op (van buitenaf naar binnen toe) en voorkom wrijven en overmatig gebruik van water. Vlekken die zijn opgedroogd of die al ouder zijn, kunnen eerst worden behandeld met een bot voorwerp (bijvoorbeeld een lepel); de droge resten kunnen dan worden verwijderd door stofzuigen. De meeste vlekken (op waterbasis) kunnen worden verwijderd met RZ Textielreiniger. Even  sprayen op het te behandelen oppervlak en enkele minuten laten inwerken. Met een kleurbestendige (badstof)doek deppen of zacht wrijven. Voor hardnekkige vlekken adviseren wij RZ Vlekkengrijper of RZ Vlekkenhamer.

( RZ Textielreiniger eerst op een onopvallende plaats testen op kleur- en materiaalstabiliteit.)

Tapijt Reinigen

Bij lichte of middelmatige vervuiling → de sproei-extractie methode.   De reinigings vloeistof wordt met kracht in het poolmateriaal van het tapijt gespoten en daarna direct weer
opgezogen.
Bij lichte tot zware vervuiling → de sproei-extractie methode met borstel inrichting. De reinigings vloeistof wordt met kracht in het poolmateriaal gespoten, het vuil nat los geborsteld en direct daarna weer opgezogen.

Vanwege het gebruik van water met een speciale reiniger voor optimale reiniging van uw tapijt. Geen zeepresten meer en dus geen hervervuiling!,

Dit gebeurt volgens de sproei-extractie methode op een zeer grondige manier het tapijt worden schoongemaakt. Door het gebruik van water heeft het tapijt echter wel een langere droogtijd nodig. Na de tapijtreiniging is de werkruimte daarom niet direct beschikbaar en is een goede afstemming noodzakelijk. Over het algemeen is één nacht voldoende om het tapijt goed te laten drogen.)

Uw tapijt beschermen

U beschermt daarmee uw investering en geeft deze een langer leven. Het definiëren en uitvoeren van de meest effectieve reinigingsmethode is echter niet het enige aspect in een goed onderhoudsprogramma. Ook preventie moet daarvan een belangrijk onderdeel zijn. Een preventieve maatregel die u kunt nemen, is het aanbrengen van een schoonloopzone (bijvoorbeeld een goede entree mat ) bij alle ingangen, met voldoende lengte en beginnend buiten het gebouw.

Goede entree mat is bijvoorbeeld (Coral, Desso Protect, Interface Foyer en de Barricade, Zeno Protect Excellence)

Die maatregel is essentieel om het vuil buiten te houden. Een andere belangrijke preventieve maatregel is het selecteren van de juiste producten wat kleur, patroon en structuur betreft, voor alle delen van het gebouw.

 

>>Vloeronderhoud

Wij helpen u graag verder neem contact op