+31 (0)33-456 21 50

Tarkett Desso: jouw partner in duurzame vloeren

Welkom bij Van de Kuil, dé specialist in projectvloeren. Vandaag willen we je graag meer vertellen over Tarkett Desso, een toonaangevend merk dat bekend staat om zijn innovatieve en duurzame vloeroplossingen. Of je nu op zoek bent naar vloeren voor woningen, kantoren, zorginstellingen of sportfaciliteiten, Tarkett Desso biedt een breed scala aan producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Een rijke geschiedenis in vloeren

Tarkett en Desso waren enkele jaren geleden nog twee aparte bedrijven. Tarkett excelleerde in PVC en linoleum vloeren, terwijl Desso zich specialiseerde in tapijttegels. Door hun krachten te bundelen, hebben ze een ongeëvenaarde expertise opgebouwd in verschillende vloeroplossingen. Dit maakt Tarkett Desso een betrouwbare keuze voor elk project.

Innovatie en duurzaamheid

Bij Tarkett Desso staat de klant centraal. Ze streven ernaar om de ultieme klantervaring te bieden door vloeren en sportoplossingen te ontwerpen en produceren die bijdragen aan het welzijn van mensen en het milieu respecteren. Hun innovatieve oplossingen zijn geschikt voor diverse marktsegmenten, waaronder:

 • Woningen
 • Onderwijs
 • Gezondheids- en ouderenzorg
 • Kantoren
 • Winkel- en hotelinrichting
 • Travel & leisure
 • Sport & wellness
 • Luchtvaart
 • Marine
 • Transport en industrie

Naast prachtige, duurzame vlakke vloeren biedt Tarkett Desso ook hoogwaardig kamerbreed tapijt en vloerkleden met de sterke merken Desso, Parade en Bonaparte. Deze collecties zijn verkrijgbaar via gespecialiseerde dealers.

Ontwerpen met respect voor mens en milieu

Tarkett Human-Conscious Design™ is de belofte om collecties te ontwerpen waarbij huidige en toekomstige generaties centraal staan. Ze maken vloeren die goed zijn voor mens en milieu en zetten zich in voor een duurzame, circulaire economie. Dit betekent dat ze waarde creëren voor iedereen, de afvalkringloop sluiten, natuurlijke hulpbronnen sparen en hun impact op klimaatverandering verkleinen. Een voorbeeld hiervan zijn de Supernature PVC vloeren, die al voor 40,7% uit gerecycled materiaal bestaan.

Lees meer over hun aanpak.

Closing the loop

Tarkett Desso draagt actief bij aan de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en het milieu. Ze vormen vloerbekledingsafval en secundaire materialen om tot kwalitatieve nieuwe producten. Het ReStart® Terugname- en recyclingprogramma is een van hun belangrijkste initiatieven op het gebied van circulaire economie. Dit programma biedt je de mogelijkheid om jouw recyclebare Tarkett vloeren door hen te laten innemen, zodat ze er nieuwe vloeren van kunnen maken. Tussen 2010 en 2020 hebben ze meer dan 109.000 ton vloerbedekking ingezameld via het ReStart® programma.

Lees meer over het ReStart® terugname- en recyclingprogramma.

Mensvriendelijke ruimtes dankzij goede binnenlucht en gezonde bestanddelen

De DESSO AirMaster® for Home tapijtcollectie houdt fijnstof van de binnenlucht vier keer doeltreffender vast dan standaard tapijten. Bovendien zijn de vinyl en PVC vloeren die in de EMEA-regio geproduceerd worden, bijna volledig vrij van ftalaten. Tarkett levert producten met TVOS-emissies die 10 tot 100 keer lager liggen dan de strengste normen. Bij het ontwerpen van hun oplossingen hebben ze oog voor eenvoudige installatie, verwijdering en duurzaam onderhoud.

Wereldwijde aanwezigheid

Tarkett Desso maakt gebruik van een uitgebalanceerd businessmodel en heeft een wereldwijde schaal. Dit stelt hen in staat om consistent hoogwaardige producten te leveren, ongeacht waar je je bevindt. Enkele cijfers die hun wereldwijde aanwezigheid illustreren:

 • 13.000 medewerkers
 • 24 onderzoekslaboratoria
 • 4 ontwerpcentra
 • 7 recyclingcentra
 • 1 onderzoeks- en innovatiecentrum
 • 36 industriële locaties wereldwijd

Bezoek onze showroom

Ben je benieuwd naar de vloeren van Tarkett Desso? Onze showroom is op afspraak te bezichtigen van maandag t/m vrijdag. Maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden voor jouw project.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en updates over vloeren.

Bij Van de Kuil staan we klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte vloeroplossing. Neem contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek. Samen maken we jouw project tot een succes!

Home >Tarkett Desso

Wij helpen u graag verder neem contact op