+31 (0)33-456 21 50

tapijttegels lijmen of niet

05-06-2018

tapijttegels lijmen of niet

Dat is een goede vraag.

Tapijttegels lijmen of niet?

Maar eigenlijk praten we niet over lijmen maar tapijttegels fixeren of in de antislip leggen. Maar waarom doen we dat nou eigenlijk. Het voorkomt dat de tapijttegels niet gaan verschuiven nadat de tapijttegels is géinstalleerd. Persoonlijk denk ik je altijd de tapijttegels altijd moet fixeren (antislip). 

Dus op de vraag Tapijttegels lijmen of niet?  Ja tapijttegels moet je fixeren.  Maar als je geen lijm mag gebruiken, hebben we daar ook een oplossing voor.  Tactiles of Tarkett Tape, voor meer informatie lees de blog van Tactiles

Hoe breng je de antislip aan

De antislip in een rechthoekige verdeelemmer gieten. De fijne schuimroller indopen en overtollige antislip van de schuimroller afrollen langs de ribbels in de verdeelemmer. Antislip gelijkmatig en dekkend op de ondergrond aanbrengen. De wachttijd in acht nemen alvorens de vloerbedekking te leggen. Met de vinger controleren of de antisliplaag droog is. Bij stevige aanraking met de vinger mag er geen overdracht plaatsvinden van de antislip op de vinger. Als de vloerbedekking te vroeg wordt gelegd, ontstaat een dusdanige hechting, dat deze niet meer opneembaar is. En daarvoor is het eigelijk niet ontwikkelt.

LET OP!

De ondergrond moet beslist schoon, vlak, glad, blijvend droog en draagvast zijn. De ondergrond zonodig voorstrijken en egaliseren.

Fixeer voor tapijttegels bestellen!

Home >>tapijttegels lijmen of niet

Wij helpen u graag verder neem contact op