+31 (0)33-456 21 50

Waarom Solution Dyed garens

01-07-2016

Waarom Solution Dyed garens

In de project vloerbedekking word steeds meer solution dyed garens gebruikt, de kwalitatieve hoogstaande garens worden gebruikt omdat deze volledig UV-bestendig en kleurecht zijn. Ook agressieve stoffen, zoals huishoudelijk chloor, hebben bijna geen invloed, omdat de vezels (in tegenstelling tot garen geverfd tapijt) door en door gekleurd zijn.

Waarom Solution Dyed garens

Het geheim van solution dyed garens zit in de productiemethode. De basis van alle synthetische garens is olie. De aardolieverwerkende industrie maakt via een chemisch proces polyamide, die als granulaat (in korrelvorm) aangeleverd wordt bij garenproducenten. Zij maken van deze korrels heel dunne draadjes, die de basis vormen voor het garen. Terwijl bij de meeste tapijtsoorten de garens of het tapijt na de productie worden geverfd, wordt bij solution dyed garens gewerkt met gekleurd granulaat. Hierdoor zijn de garens door en door gekleurd en zijn er vrijwel geen kleurverschillen.

Groente en kleuren

Bij een radijsje zit de kleur aan de buitenkant, maar de binnenkant is wit. Een wortel is echter door en door helemaal oranje. En zo is het ook met solution dyed nylon. De kleur zit verankerd in het garen, waardoor zonlicht en schoonmaakmiddelen geen schade kunnen aanrichten. Bovendien kan vuil zich minder goed hechten.

Producten met deze garens 

Er zijn meerdere fabrikanten die deze garens gebruiken in hun tapijten. Zoals Desso Interface, Forbo en Modulyss.

De onderstaande producten van Desso bevatten solution dyed garens.  AirMaster® EcoBase , Carved, Desso & EX Concrete (Planken),  Edges Large EcoBase , Fields en Fuse EcoBase, Jeans enz. enz.

​De onderstaande producten van Interface bevatten solution dyed garens. 

De onderstaande producten van Forbo bevatten solution dyed garens.

​De onderstaande producten van Modulyss bevatten solution dyed garens​

Waarom Solution Dyed Garens kiezen?​

Sterke voordelen Solution Dyed garens zijn dus door en door geverfd. De bijbehorende hoge kwaliteit, de kleur echtheid en de bleekmiddel bestendigheid zijn ijzersterke voordelen. Dus daarom solution dyed garens

Deze type garens gebruiken we onder meer in hotels, kantoren, theaters en bioscopen. Dat ziet steeds meer architecten ook nu in en schrijven dit type tapijt voor vanwege de duurzaamheid en luxe uitstraling.

Home >>Waarom Solution Dyed garens

Wij helpen u graag verder neem contact op