+31 (0)33-456 21 50

Waarom Solution Dyed garens

03-06-2024

Waarom Solution Dyed garens

De kracht van kleurechtheid en UV-bestendigheid

In de wereld van projectvloeren is het essentieel om te kiezen voor materialen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook duurzaam en bestand tegen de dagelijkse slijtage. Een van de meest innovatieve oplossingen die momenteel beschikbaar is, zijn Solution Dyed garens. Deze garens zijn volledig UV-bestendig en kleurecht, wat betekent dat ze hun kleur en kwaliteit behouden, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Wat maakt Solution Dyed garens uniek?

Het geheim van Solution Dyed garens zit in de productiemethode. De basis van alle synthetische garens is olie. Via een chemisch proces wordt polyamide, in korrelvorm, aangeleverd bij garenproducenten. Deze korrels worden omgezet in dunne draadjes, die de basis vormen voor het garen. In tegenstelling tot de meeste tapijtsoorten, waarbij de garens of het tapijt na de productie worden geverfd, worden Solution Dyed garens gemaakt met gekleurd granulaat. Hierdoor zijn de garens door en door gekleurd, wat resulteert in minimale kleurverschillen en een uitzonderlijke kleurechtheid.

De voordelen van door en door gekleurde garens

Vergelijk het met een radijsje en een wortel. Bij een radijsje zit de kleur aan de buitenkant, maar de binnenkant is wit. Een wortel daarentegen is door en door oranje. Zo werkt het ook met Solution Dyed nylon. De kleur zit verankerd in het garen, waardoor zonlicht en schoonmaakmiddelen geen schade kunnen aanrichten. Bovendien kan vuil zich minder goed hechten aan deze garens, wat bijdraagt aan een langere levensduur en een blijvend mooie uitstraling.

Toepassingen in diverse sectoren

Solution Dyed garens worden gebruikt door gerenommeerde fabrikanten zoals BLOQDessoInterface, en Mohawk. Deze fabrikanten integreren de garens in hun tapijten, die vervolgens worden toegepast in diverse sectoren zoals hotels, kantoren, theaters en bioscopen. Steeds meer architecten en interieurontwerpers kiezen voor deze garens vanwege hun duurzaamheid en luxe uitstraling.

Voorbeelden van producten met Solution Dyed garens

Tapijttegels met Solution Dyed garens

Waarom kiezen voor Solution Dyed garens?

De keuze voor Solution Dyed garens biedt tal van voordelen. De garens zijn door en door geverfd, wat zorgt voor een hoge kwaliteit, kleurechtheid en bleekmiddelbestendigheid. Deze eigenschappen maken de garens ideaal voor gebruik in omgevingen waar duurzaamheid en esthetiek hand in hand gaan. Bovendien dragen ze bij aan een luxe uitstraling, wat steeds meer architecten en ontwerpers aanspreekt.

Conclusie

Als projectvloeren specialist begrijpen wij het belang van hoogwaardige materialen die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk zijn. Solution Dyed garens bieden een uitstekende oplossing voor diverse toepassingen, van hotels tot kantoren en theaters. Door te kiezen voor deze innovatieve garens, investeer je in een product dat zijn kleur en kwaliteit behoudt, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Laat je inspireren door de mogelijkheden en ontdek hoe Solution Dyed garens jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen.

Wil je meer weten over de voordelen en toepassingen van Solution Dyed garens? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom op afspraak. We helpen je graag verder met deskundig advies en inspirerende oplossingen voor jouw projectvloeren.

 

Home >>Waarom Solution Dyed garens

Wij helpen u graag verder neem contact op