+31 (0)33-456 21 50

loose lay pvc vloer

Een loose lay PVC vloer is inderdaad populair in verschillende soorten gebouwen, zoals hotels, kantoren, ziekenhuizen, verzorgingshuizen, scholen en restaurants.

Dit komt voornamelijk door de eenvoudige installatie en het gemak van verplaatsing en vervanging.Het installeren van een loose lay PVC vloer is veel eenvoudiger dan bijvoorbeeld het leggen van een verlijmde PVC vloer. Er is geen lijm nodig om de vloer vast te maken aan de ondergrond. In plaats daarvan worden de PVC stroken of tegels simpelweg los op de ondervloer gelegd.

Dit maakt de installatie snel en gemakkelijk, wat vooral handig kan zijn bij grote oppervlaktes of bij strakke deadlines.Een ander voordeel van een loose lay PVC vloer is de mogelijkheid om de vloer snel en eenvoudig te verplaatsen of te vervangen.

Omdat de vloer niet vastgelijmd is, kun je de PVC stroken of tegels zonder problemen oppakken en elders leggen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld van plan bent om te verhuizen of als je een andere indeling van een ruimte wilt uitproberen. Ook in geval van beschadiging is het vervangen van een losse PVC strook of tegel relatief eenvoudig.

Het feit dat een loose lay PVC vloer zonder lijm wordt gelegd, zorgt ervoor dat er minder gedoe is met het leggen van de vloer en eventuele aanpassingen in de toekomst. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met het drogen van de lijm en er zijn geen geurtjes of dampen die vrijkomen tijdens het legproces. Daarnaast is er ook geen gedoe met het verwijderen van de vloer in geval van veranderingen of renovaties.

Hoewel een loose lay PVC vloer veel voordelen biedt, is het wel belangrijk om te vermelden dat deze vloer niet geschikt is voor alle situaties. Zoals eerder genoemd, is hij niet waterdicht en daarom minder geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Het is altijd verstandig om de specificaties en aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen voordat je een loose lay PVC vloer overweegt.

Home >loose lay pvc vloer

Wij helpen u graag verder neem contact op