+31 (0)33-456 21 50

IVC Creative Spark Tapijttegels, Amsterdam | 2021

Renovatie projecten is altijd uitdaging wat je tegen gaat komen.  De klant wilde in dit project zelf de vloerbedekking verwijderen. Uiteraard is dat geen probleem.


Vloerbedekking verwijderen

Laminaat verwijderen was redelijk snel gebeurd, Tapijt verwijderen was al een stuk lastiger. Echter het grootste probleem was dat de backing van het tapijt achter was gebleven op de dekvloer.  Uiteindelijk wisten zij de vloer toch schoon te krijgen. Onze klant vertelde ons, dat het verwijderen van het tapijt de volgende keer aan ons zal overlaten.

Echter de ondervloer was te beschadigd om er tapijttegels op te leggen. 

Om deze vloer weer leg klaar te maken hebben wij de vloer geëgaliseerd.

 


Egaliseren van de ondervloer

Vloer EgaliserenVloer EgaliserenOp de vraag moet een vloer altijd geëgaliseerd worden. Ja nu zeker wel, de ondervloer was helaas niet vlak en vormvast. Omdat de dekvloer anhydriet is met een oude watervast lijmlaag is dit geen enkele probleem. De gehele vloer wordt door ons geschuurd en gestofzuigd. Daarna wordt de gehele vloer in een hechtprimer gezet. droogtijd ca. 30 min. Dan is de vloer klaar om de diepste gaten voor te zetten met een mortel op gipsbasis die geschikt is voor vloerafwerking. De plekken die gemorteld zijn dient als deze droog is, weer in de primer gezet te worden.

Nadat de gehele vloer voldoende is gedroogd, kan er worden geëgaliseerd.


IVC Creative Spark Tapijttegels, Amsterdam

Tapijttegel met geluiddempende backingDe klant wilde een antraciet tapijttegel die ook een extra geluiddempende backing heeft.  Uiteraard speelde de prijs zeer zeker mee.

Daarbij wordt het aspect akoestiek vaak onderschat, hoewel een optimale isolatie van contactgeluiden en geluidsabsorptie zeer belangrijk zijn om een gezonde en productieve werkomgeving te creëren. Daarom is geluiddemping door middel van vloeren een onmisbaar onderdeel geworden van de interieurvormgeving in hedendaagse bouw- en renovatieprojecten.

IVC Creative Spark 989Zij hebben gekozen voor IVC Creative Spark 989 met echo backing. Want de ruimte waar het gelegd word,  is een trainings/vergader ruimte die veel gebruikt gaat worden.

 

 

 


 

 

 


 

Home >>IVC Creative Spark Tapijttegels, Amsterdam

Wij helpen u graag verder neem contact op