+31 (0)33-456 21 50

DESSO EcoBase backing

19-09-2017

DESSO EcoBase backing

DESSO EcoBase  tapijtrug bevat geüpcycled, bewerkt calciumcarbonaat (kalk) van lokale drinkwaterbedrijven. De DESSO EcoBase  tapijtrug kan voor 100% worden hergebruikt in ons eigen productieproces en alle producten in dit assortiment hebben een Cradle to Cradle ® Silver-certificaat, een garantie dat de producten positief bijdragen aan het milieu en de gezondheid van mensen en zijn gemaakt om te worden gerecycled in een niet-giftige, gesloten kringloop.


Circulaire tapijttegel

Desso tapijttegels met Eco-base rug, is een circulaire tapijttegel. Die voor 100% geupcycled  kan worden. Van Ecobase rug tot ecobase rug en van Garen tot garen.  Door deze unieke eigenschap is de tapijttegels van Desso met Ecobase rug de meest duurzame vloer die op dit moment bestaat. Desso Tapijtegels 


Bitume tapijtegels

Maakt Desso nog tapijttegels met een traditionele bitum rug, op dit moment nog wel.


Desso EcobaseBestaande en Nieuwe Desso tapijttegels

Onder ander de Desso Airmaster is geheel vernieuwd en standaard uitgevoerd met Ecobase rug. Maar standaard worden alle nieuwe kwaliteiten uitgevoerd met deze bijzondere tapijtrug. Neem nu de Desso Pixelate deze bijzondere tapijttegel kunt u allen maar krijgen met Desso ecobase rug.


Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor een duurzame omgeving, wij pakken al jaren onze verantwoording, doet u dat ook!

Gelukkig zien wij dat ook andere fabrikanten steeds meer de verantwoording pakken, gelukkig maar. Positieve ontwikkelingen zien wij ook bij Interfaceflor zij maakt dit bekend na succesvolle proeven met de biologische compound die Interface in Nederland heeft ontwikkeld. Interface heeft € 4,5 mln geïnvesteerd in de fabriek van het bedrijf in Scherpenzeel. Een flexibele installatie zal daar onder andere het nieuwe biobased materiaal verwerken.

meer info zie de wbsite van Desso

 

Home >>DESSO EcoBase backing

Wij helpen u graag verder neem contact op