+31 (0)33-4562150

DESSO EcoBase backing

19-09-2017

DESSO EcoBase backing

DESSO EcoBase  tapijtrug bevat geüpcycled, bewerkt calciumcarbonaat (kalk) van lokale drinkwaterbedrijven. De DESSO EcoBase  tapijtrug kan voor 100% worden hergebruikt in ons eigen productieproces en alle producten in dit assortiment hebben een Cradle to Cradle ® Silver-certificaat, een garantie dat de producten positief bijdragen aan het milieu en de gezondheid van mensen en zijn gemaakt om te worden gerecycled in een niet-giftige, gesloten kringloop.


Bitume tapijtegels

Maakt Desso nog tapijttegels met een traditionele bitum rug, Ja tot zeer waarschijnlijk 2020, de goedkopere kwaliteiten van Desso tapijt collectie, zijn uitgevoerd met een traditionele bitum rug. Zoals de Desso Grain, Desso Essence, Desso Essence Maze.


Desso EcobaseBestaande en Nieuwe Desso tapijttegels

Onder ander de Desso Airmaster is geheel vernieuwd en standaard uitgevoerd met Ecobase rug. Maar standaard worden alle nieuwe kwaliteiten uitgevoerd met deze bijzondere tapijtrug. Neem nu de Desso Pixelate deze bijzondere tapijttegel kunt u allen maar krijgen met Desso ecobase rug.

 

Het mooie van tapijttegels met een Ecobase rug, deze kan volledig gerecled worden nadat deze vervangen dient te worden.  Backing wordt weer backing en garen wordt weer nieuwe garens.


Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor een duurzame omgeving, wij pakken al jaren onze verantwoording, doet u dat ook!

Gelukkig zien wij dat ook andere fabrikanten steeds meer de verantwoording pakken, gelukkig maar. Positieve ontwikkelingen zien wij ook bij Interfaceflor zij maakt dit bekend na succesvolle proeven met de biologische compound die Interface in Nederland heeft ontwikkeld. Interface heeft € 4,5 mln geïnvesteerd in de fabriek van het bedrijf in Scherpenzeel. Een flexibele installatie zal daar onder andere het nieuwe biobased materiaal verwerken.

meer info zie de wbsite van Desso

 

>>DESSO EcoBase backing

Wij helpen u graag verder neem contact op