+31 (0)33-456 21 50

DESSO EcoBase backing

19-09-2017

DESSO EcoBase backing

DESSO EcoBase backing: duurzame innovatie in tapijtruggen

DESSO EcoBase backing is een baanbrekende innovatie in de wereld van tapijtruggen. Deze unieke tapijtrug bevat geüpcycled, bewerkt calciumcarbonaat (kalk) afkomstig van lokale drinkwaterbedrijven. Hiermee zet DESSO een belangrijke stap richting een circulaire economie in de tapijtindustrie. De EcoBase backing is niet alleen milieuvriendelijk, maar biedt ook uitstekende prestaties en duurzaamheid. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen en een innovatief productieproces, draagt DESSO bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van tapijten. Deze ontwikkeling past perfect in de groeiende vraag naar duurzame oplossingen in de interieurbranche.

Circulaire tapijttegels met EcoBase: een revolutie in duurzaamheid

De DESSO EcoBase backing vormt de basis voor een nieuwe generatie circulaire tapijttegels. Deze tapijttegels zijn ontworpen met het oog op volledige recyclebaarheid. De EcoBase rug kan namelijk voor 100% worden hergebruikt in het eigen productieproces van DESSO. Dit betekent dat aan het einde van de levenscyclus van een tapijttegel, de rug kan worden verwerkt tot een nieuwe EcoBase backing. Bovendien kan ook het garen van de tapijttegels worden gerecycled tot nieuw garen. Deze gesloten kringloop maakt de tapijttegels met EcoBase rug tot de meest duurzame vloeroplossing die momenteel op de markt verkrijgbaar is.


Desso EcobaseBestaande en Nieuwe Desso tapijttegels

Onder ander de Desso Airmaster is geheel vernieuwd en standaard uitgevoerd met Ecobase rug. Maar standaard worden alle nieuwe kwaliteiten uitgevoerd met deze bijzondere tapijtrug. 

 

 


Voordelen van DESSO EcoBase voor het milieu en de gezondheid

De EcoBase backing van DESSO biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving. Enkele belangrijke pluspunten zijn:

  • Cradle to Cradle Silver-certificering voor alle producten in het assortiment
  • Gebruik van geüpcyclede materialen, wat de vraag naar nieuwe grondstoffen vermindert
  • Een volledig gesloten productiekringloop
  • Vrij van schadelijke stoffen, wat bijdraagt aan een gezonde binnenlucht
  • Verminderde CO2-uitstoot door lokale sourcing van materialen

Door te kiezen voor tapijttegels met DESSO EcoBase backing, draag je actief bij aan een duurzamere toekomst en een gezondere leefomgeving.

De toekomst van duurzame vloerbedekking

DESSO loopt voorop in de ontwikkeling van duurzame vloeroplossingen, maar gelukkig zien we dat ook andere fabrikanten steeds meer hun verantwoordelijkheid nemen. Deze positieve trend zorgt ervoor dat de hele industrie zich beweegt richting meer milieuvriendelijke productiemethoden en materialen. Als consument of bedrijf heb je nu de kans om deel uit te maken van deze duurzame revolutie. Door te kiezen voor producten zoals de DESSO EcoBase backing, stimuleer je niet alleen innovatie, maar draag je ook direct bij aan een schonere en gezondere planeet.

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor een duurzame omgeving, en het is geweldig om te zien dat steeds meer mensen en bedrijven hun steentje bijdragen. Door te kiezen voor innovatieve producten zoals de DESSO EcoBase backing, maak je een bewuste keuze voor de toekomst. Het is niet alleen een investering in je eigen leefomgeving, maar ook in de wereld die we doorgeven aan volgende generaties.

Wil je meer weten over hoe jij kunt bijdragen aan een duurzamere wereld door middel van je vloerkeuze? Neem dan contact met ons op. We delen graag onze kennis en helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze die past bij jouw wensen en waarden. Samen kunnen we bouwen aan een toekomst waarin duurzaamheid en comfort hand in hand gaan. Laten we vandaag nog beginnen met het leggen van de basis voor een groenere morgen!

meer info zie de wbsite van Desso

 

Home >>DESSO EcoBase backing

Wij helpen u graag verder neem contact op