+31 (0)33-4562150

Veelgestelde vragen over tapijt/tapijttegels

Heeft u vragen? Wij hebben antwoorden. In onderstaand overzicht vindt u allerlei veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, dan horen we graag van u.

 

Producten gevonden waarvan je een staal wilt zien?

U kunt gratis stalen aanvragen.

Bij opdracht nemen wij graag de stalen mee terug. Als er geen opdracht uit voortvloeit dan vragen wij u vriendelijk om deze retour te zenden als u deze niet meer nodig heeft. (kosten retour zending zijn voor uw eigen rekening) 

Hoe krijg ik mijn vlekken uit het tapijt.

Vlekken van kauwgom, teer, koffe en etensresten verminderen de uitstraling van het tapijt. Minimaal wekelijkse vlekverwijdering, met de juiste middelen, zorgt ervoor dat het tapijt representatief blijft.

Gebruik géén bleekmiddelen.

 

  • Verwijder overtollige vaste stof of vloeistof.
  • Indien nat - dep met witte handdoeken tot niet meer  overdracht van aarde of vocht. Opmerking: Als een grote hoeveelheid vloeistof is geknoeid, dan zo snel mogelijk afzuigen met een waterzuiger.
  • Volg de instructies zoals hieronder weergegeve
  1. Behandel de vlek met Crystal Spot Removervolgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Nabehandelen met een klamvochtige microvezeldoek of spottingtool
  3. Borstelstofzuig het tapijt tijdens de dagelijks onderhoud

Is de vlek nog zichtbaar herhaal de 3 stappen.

​​​​​​​Test voor gebruik het product op een onopvallende plaats op kleurechtheid en materiaal bestendigheid.
 

Duurzaam tapijttegels leggen.

Een groot aantal UZIN lijmen, egalisaties en primers is zo extreem emissie-arm dat de eisen van BREAAM hierin ruimschoots worden overtroffen.
Maar het kan nog nog eenvoudiger, flexibeler, gezonder en schoner als u gebruik maakt van onze duurzame, lijmvrije installatiemethode, TacTiles™. Dat zijn stickers waarmee de tapijttegels onderling wordt verbonden.

Mogen tapijttegels op vloerverwarming worden gelegd?

Ja, alle tapijttegels zijn geschikt voor vloerverwarming mits de maximumtemperatuur van de vloer niet boven de 28C uitkomt.

Kan ik tapijttegels zelf leggen?

Uiteraard is dit mogelijk, echter om de kwaliteit en garantie te waarborgen is het verstandig om het door een stoffeerder te laten doen.  Wij bieden daarom onze legservice aan.

Zijn tapijttegels naar verhouding duurder andere soorten vloerbedekking?

Met tapijttegels heb je geen ondervloer, plinten of speciale lijm nodig en hoeft de vloer niet te worden geëgaliseerd, er blijft dus minder afval over dan bij andere vloeroplossingen. Dit scheelt tijd en geld vergeleken met de meeste andere vloerbedekkingen.  Door de sterke kwaliteit gaan de tegels erg lang mee en blijft het onderhoud beperkt, ook kunt u tegels net een vlek makkelijk vervangen waardoor u op de lange termijn een stuk voordeliger uit bent.

Hoeveel tapijttegels gaan er in een m2?

Tapijttegels zijn (bijna) altijd 50cm x 50cm. In 1 vierkante meter (m2) gaan totaal dus 4 tegels.

Hoeveel wegen de tegels per m2?

Tapijttegels wegen gemiddeld genomen 4kg per 1 vierkante meter (m2)

Kan ik verschillende types met verschillende poolhoogtes met elkaar combineren?

Ja dat is zeker mogelijk, doordat de onderkanten (hard) gelijk zijn qua hoogte loopt de pool van de tapijttegels in elkaar over, u kunt zelfs hoogpolige tapijttegels combineren met laagpolige tapijttegels

>>Veelgestelde vragen

Wij helpen u graag verder neem contact op