+31 (0)33-456 21 50

Veelgestelde vragen!

Heeft u vragen? Wij hebben antwoorden. In onderstaand overzicht vindt u allerlei veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, dan horen we graag van u.

 

Hoeveel jaar garantie krijg ik op een geëgaliseerde of geïnstalleerde vloer?

U heeft bij Projectvloeren Specialist altijd 5 jaar garantie op een geëgaliseerde of géinstalleerde vloer.

Uitgesloten zijn schades ten gevolge van:

1. Zettingen in de ondergrond.

2. Invloeden van buitenaf.

3. Normale slijtage en mechanische beschadiging.

4. Optrekkend vocht.

Op Tapijt / PVC / Marmoleum / looslay vloeren zit standaard 5/10/15 fabrieksgarantie. Mits goed gelegd en onderhouden.

Kan ik wat voorbereiden voordat jullie komen Installeren / egaliseren?

Het belangrijkste is dat de vloer leeg en schoon wordt opgeleverd, zodat wij direct aan de slag kunnen gaan. Eventuele vloerverwarming dient ook uitgeschakeld te zijn.

Welke temperatuur moet de ruimte zijn om de vloer kunnen installeren / egaliseren

De ideale temperatuur moet de ruimte zijn om de vloer kunnen installeren / egaliseren ligt tussen de 17 en 27 graden.

Een reden hiervoor is dat bijvoorbeeld het egalisatiecement niet te snel ( of langzaam ) moet drogen.

Wat zijn de maximaal toegestane restvochtpercentages?

Soort vloerbedekking     Anhydriet       Zandcement
Tapijt met open rug < 1,0 % < 4,5 %
Tapijt met dichte rug < 0,5 % < 2,5 %
Naaldvilt < 1,0 % < 4,5 %
Tapijttegels < 1,0 % < 2,5 %
Linoleum < 0,5 % < 3,5 %
PVC < 0,5 % < 2,5 %
Polyolefine < 0,5 % < 2,5 %
Rubber < 0,3 % < 2,0 %
Parket < 0,5 % < 2,5 %

Wanneer mag ik de vloer weer belasten?

 • Bij een egalisatie vloer is na ongeveer 3 uur beloopbaar. Legklaar hangt geheel af van de dikte van de egalisatielaag en type egaline.
 • Marmoleum, PVC stroken en banen, is de vloer pas belastbaar na 24 uur. 
 • Tapijttegels, zodra deze gelegd is kan je de vloer belasten.
 • Vraag ten alle tijden aan de verwerker van de vloer, wanneer je de ruimte kan betreden of belasten.

Kan ik wat voorbereiden voordat jullie komen egaliseren en/of instaleren?

Het belangrijkste is dat de vloer leeg en schoon wordt opgeleverd, zodat wij direct aan de slag kunnen gaan. Eventuele vloerverwarming dient ook uitgeschakeld te zijn. 

Optimale verwerkingstemperatuur: 15 – 25 °C. Lage temperaturen verminderen de verwerking, verhogen het verbruik en hebben sterke invloed op de doorharding. Hoge temperaturen verkorten de verwerkings- en doorhardingstijd. 

Wat zijn de maximaal toegestane restvochtpercentages?

Soort vloerbedekking Anhydriet     Zandcement
Tapijt met open rug < 1,0 % < 4,5 %
Tapijt met dichte rug < 0,5 % < 2,5 %
Naaldvilt < 1,0 % < 4,5 %
Tapijttegels < 1,0 % < 2,5 %
Linoleum < 0,5 % < 3,5 %
PVC < 0,5 % < 2,5 %
Polyolefine < 0,5 % < 2,5 %
Rubber < 0,3 % < 2,0 %
Parket < 0,5 % < 2,5 %
Vochtscherm Uzin PE 400       n.v.t. < 4,0 %
Vochtscherm Uzin PE 480 n.v.t. < 5,0 %

Hoe maak ik mijn PVC, Marmoleum, Coating vloer schoon?

4 tips voor het schoonmaken van een PVC, Marmoleum, Rubber, Coating

Er zijn vele manieren waarop u zelf uw gladde vloer kunt schoonmaken en de levensduur kunt verlengen. Wij voorzien u graag van 4 tips waar u zelf mee aan de slag kunt. Doe er uw voordeel mee!

 1.  Stofzuig of veeg de vloer met enige regelmaat. Zand schuurt de vloer en kan voor krassen zorgen;
 2. Gebruik een speciale reiniger. Als u een speciale reiniger gebruikt blijft de beschermlaag van de PVC vloer onaangetast. Pas echter goed op voor overdosering! Overdosering kan leiden tot vlekken en een doffe waas;
 3. Gebruik een stofwisser in plaats van een dweil. Deze werkt wat praktischer dan een dweil;
 4. Zit er vuil of een vlek op de vloer? Verwijder die zo snel mogelijk. Dan verkleint u de kans dat het vuil of de vlekken in de vloer trekken.

Heeft u een vraag over het onderhoud? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of schakel direct onze professionele hulp in!

Tapijttegels zelf Installeren

Locatie voorbereiden
Het materiaal moet ten minste 24 uur van tevoren worden uitgepakt en de gelegenheid krijgen zich aan te passen aan de temperatuur in de ruimte (48 uur in geval van een EcoBase™-rug).  Het product moet worden gelegd bij een minimale kamertemperatuur van 18 °C en een relatieve vochtigheid van maximaal 65%. Er moet een vloertemperatuur van ten minste 10 °C worden aangehouden.  De meeste tapijten en tapijttegels kunnen worden gelegd op vloeren met vloerverwarming, vooropgesteld dat wanneer de verwarming in gebruik is, de maximale vloertemperatuur niet hoger is dan 27 °C. De verwarming moet ten minste 48 uur vóór het leggen worden uitgeschakeld.  Hoe kamerbreed tapijt en tapijttegels er uiteindelijk uitzien, is grotendeels afhankelijk van de toestand van de ondervloer. Een goede voorbereiding van de ondervloer is daarom uitermate belangrijk.

Ondervloer voorbereiden

 1. De vloer moet schoon, vlak en droog zijn, zonder verontreinigingen zoals lijm, olie, vet en poetsmiddelen. Van een nieuwe betonvloer moet de hoeveelheid vocht, gemeten met een hygrometer, minder zijn dan 75% relatieve vochtigheid.
 2. Stoffige vloeren en oppervlakken die erg absorberend zijn, moeten schoongeveegd worden en het oppervlak moet worden behandeld met een goedgekeurd afdichtmiddel. Het is nodig het afdichtmiddel goed droog te laten worden voordat een ' antislip ' of lijm wordt aangebracht.
 3. Een dekvloer van beton moet van goede kwaliteit zijn en eventuele beschadigde delen of gaten moeten worden hersteld met behulp van een goedgekeurd egalisatiemiddel (ten minste 3 mm dik).
 4. Achtergebleven vloerbekledingen moeten worden verwijderd.
 5. Vloerplanken moet vlak zijn en stevig bevestigd. Ongelijke oppervlakken moeten worden vlak gemaakt worden door triplex (6 mm) aan te brengen. Het kan nodig zijn dit triplex te behandelen met afdichtmiddel om te voorkomen dat de aan te brengen antislip of lijm wordt geabsorbeerd.

Tapijttegels zelf Installeren

Wanneer het te beleggen vloergedeelte behandeld is met een antislip en deze semipermanente lijm goed droog is, kunnen de tegels gelegd worden met de standaard legtechnieken. Worden de tegels te vroeg gelegd, dat wil zeggen wanneer de antislip nog niet goed droog is, ontstaat er een semipermanente verbinding.

Wij raden aan de antislip aan te brengen om overal een goede deklaag te verkrijgen.

Verhoogde vloeren moeten zorgvuldig worden behandeld om te voorkomen dat de antislip in natte vorm in de voegen tussen de naast elkaar liggende panelen loopt.

Installatie Methode

De meeste tegels die door Desso worden vervaardigd en vooral de assortimenten met gesneden pool worden meestal 'monoliet' gelegd, waarbij de pijlen die de richting aangeven, allemaal in dezelfde richting wijzen. Sommige tegels hebben een opvallende poolrichting of ontwerp en daarvoor moet of kan een andere legwijze worden gebruikt, bijvoorbeeld dambord', 'ashlar' of 'halfsteensverband' raadpleeg de technische specificatie van het product).

Producten gevonden waarvan je een staal wilt zien?

U kunt gratis stalen aanvragen.

Bij opdracht nemen wij graag de stalen mee terug. Als er geen opdracht uit voortvloeit dan vragen wij u vriendelijk om deze retour te zenden als u deze niet meer nodig heeft. (kosten retour zending zijn voor uw eigen rekening) 

Hoe krijg ik mijn vlekken uit het tapijt.

Vlekken van kauwgom, teer, koffe en etensresten verminderen de uitstraling van het tapijt. Minimaal wekelijkse vlekverwijdering, met de juiste middelen, zorgt ervoor dat het tapijt representatief blijft.

Gebruik géén bleekmiddelen.

 

 • Verwijder overtollige vaste stof of vloeistof.
 • Indien nat - dep met witte handdoeken tot niet meer  overdracht van aarde of vocht. Opmerking: Als een grote hoeveelheid vloeistof is geknoeid, dan zo snel mogelijk afzuigen met een waterzuiger.
 • Volg de instructies zoals hieronder weergegeve
 1. Behandel de vlek met Crystal Spot Removervolgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Nabehandelen met een klamvochtige microvezeldoek of spottingtool
 3. Borstelstofzuig het tapijt tijdens de dagelijks onderhoud

Is de vlek nog zichtbaar herhaal de 3 stappen.

​​​​​​​Test voor gebruik het product op een onopvallende plaats op kleurechtheid en materiaal bestendigheid.
 

Duurzaam tapijttegels leggen.

Een groot aantal UZIN lijmen, egalisaties en primers is zo extreem emissie-arm dat de eisen van BREAAM hierin ruimschoots worden overtroffen.
Maar het kan nog nog eenvoudiger, flexibeler, gezonder en schoner als u gebruik maakt van onze duurzame, lijmvrije installatiemethode, TacTiles™. Dat zijn stickers waarmee de tapijttegels onderling wordt verbonden.

Mogen tapijttegels op vloerverwarming worden gelegd?

Ja, alle tapijttegels zijn geschikt voor vloerverwarming mits de maximumtemperatuur van de vloer niet boven de 28C uitkomt.

Kan ik tapijttegels zelf leggen?

Uiteraard is dit mogelijk, echter om de kwaliteit en garantie te waarborgen is het verstandig om het door een stoffeerder te laten doen.  Wij bieden daarom onze legservice aan.

Zijn tapijttegels naar verhouding duurder andere soorten vloerbedekking?

Met tapijttegels heb je geen ondervloer, plinten of speciale lijm nodig en hoeft de vloer niet te worden geëgaliseerd, er blijft dus minder afval over dan bij andere vloeroplossingen. Dit scheelt tijd en geld vergeleken met de meeste andere vloerbedekkingen.  Door de sterke kwaliteit gaan de tegels erg lang mee en blijft het onderhoud beperkt, ook kunt u tegels net een vlek makkelijk vervangen waardoor u op de lange termijn een stuk voordeliger uit bent.

Hoeveel tapijttegels gaan er in een m2?

Tapijttegels zijn (bijna) altijd 50cm x 50cm. In 1 vierkante meter (m2) gaan totaal dus 4 tegels.

Hoeveel wegen de tegels per m2?

Tapijttegels wegen gemiddeld genomen 4kg per 1 vierkante meter (m2)

Kan ik verschillende types met verschillende poolhoogtes met elkaar combineren?

Ja dat is zeker mogelijk, doordat de onderkanten (hard) gelijk zijn qua hoogte loopt de pool van de tapijttegels in elkaar over, u kunt zelfs hoogpolige tapijttegels combineren met laagpolige tapijttegels

Home >>Veelgestelde vragen

Wij helpen u graag verder neem contact op