+31 (0)33-456 21 50

Recycling

Recycling projecttapijt door Projectvloeren Specialist

Wij als Projectvloeren Specialist draagt graag zijn steentje bij aan een beter milieu en als u kiest voor projecttapijt doet u dat ook. Versleten tapijt wordt vaak weggegooid waardoor kostbare grondstoffen verloren gaan. Daarom werken wij samen met twee fabrikanten (Desso/Tarkett en InterfaceFlor) die oud projecttapijt terugnemen, verantwoord verwerken en als dat mogelijk is opnieuw veilig gebruiken in nieuw projecttapijt. Het doel hiervan is niet alleen om kostbare grondstoffen te hergebruiken maar ook om de maatschappelijke afvalberg te verminderen. Daarnaast is dit de beste oplossing voor het milieu en gaan wij verspilling tegen. Gebruikt materiaal verandert immers van afval in grondstof voor nieuwe producten.

(wij recyclen het oude tapijt, alleen als wij zelf de vloer mogen vervangen)

Cradle-to-Cradle

Al het andere afval dat wij hebben buiten projecttapijt verwerken wij via het Cradle-to-Cradle principe. Dit principe gaat uit van de gedachte “afval is voedsel”: Gebruikt materiaal in het ene product aan het einde van de levenscyclus wordt opnieuw gebruikt in een ander product. Daarbij mag geen kwaliteit verloren gaan en geldt de voorwaarde dat alle restproducten hergebruikt worden of tenminste milieuneutraal zijn. Vanuit die gedachte is de kringloop compleet.

Tarkett Restart, Premium Partner

Desso/Tarkett werkt met het Take-Back programma om te garanderen dat producten via het principe van Cradle-to-Cradle opnieuw worden gebruikt. Het projecttapijt van Desso neemt de fabrikant aan het einde van de levensduur terug en verwerken zij in nieuwe tapijtproducten of in andere gerecyclede producten. 

Tarkett Desso heeft  vandaag de dag tapijttegels die volledig circulair zijn, deze tegels kan Desso 100% upcyclen naar tapijttegels. Duurzamer kan echt niet!

Bekijk de gehele collectie van Circulaire tapijttegels van Desso Tarkett, wij leveren en leggen deze tapijttegels door heel Nederland voor bedrijven en instelllingen.

InterfaceFlor

InterfaceFlor werkt volgens het ReEntry-programma en streeft zo naar duurzaamheid. Het ReEntry-programma gebruikt het recyclingproces ReEntry 2.0 om de grondstoffen in het projecttapijt te herwinnen. Dit recyclingproces scheidt de garen en de backing van gebruikte tapijttegels en gebruikt deze in nieuwe tapijttegels. Op die manier behoudt iedere component van gebruikte tapijttegels zijn materiële waarde om als nieuw materiaal in nieuwe producten opnieuw te worden gebruikt.

Verschillende recyclingmethoden van Interface

Interface heeft verschillende mogelijkheden om projecttapijt te hergebruiken:

  • ReUse: De levensduur van projecttapijt verlengen door te zoeken naar een andere bestemming.
  • ReEntry 2.0: Herwinnen van grondstoffen van gebruikte tapijttegels door de garen en de backing van de tapijttegels te scheiden.
  • Energy Recovery: Wat overblijft van het tapijt na verbranding verwerkt Interface in cement voor de cement industrie. Verbranding van tapijt vindt plaats op basis van een strenge voorselectie. Het daarvoor bruikbare tapijt wordt gebruikt in de vulling van autostoelen.

Heeft u vragen over recycling van uw projecttapijt of het hergebruiken van uw tapijttegels, neem dan gerust contact met Projectvloeren Specialist op.

Vrijblijvend advies

Home >>>Recycling van Projecttapijt

Wij helpen u graag verder neem contact op