+31 (0)33-4562150

Onderhoudsproducten voor u vloer.

Als wij voor u de vloer hebben geïnstalleerd heeft liggen, dan wilt u natuurlijk dat deze vloer zo lang mogelijk goed blijft. Dit doet u door de vloer goed te onderhouden en te reinigen. Hiervoor hebben we diverse reinigingsproducten en oliën in ons assortiment opgenomen. Behandel uw vloer goed en u zult er nog lang plezier van houden.

Wij hebben voor u een uitgebalanceerde producten speciaal gemaakt voor u vloer.

Knoeien en vlekken

Zodra een vloer is gelegd, is het goed om binnen en buiten schoonlooptapijt te gebruiken, zodat u de inkomende hoeveelheid vuil die binnenkomt tot 70% verminderen. We adviseren u mits u tapijt heeft met een stofzuiger die een roterende borstel heeft.

Ook helpt als u vlekken onmiddellijk schoonmaakt, voornamelijk vloeibare vlekken. Zo kunt u voorkomen dat de vlek zich verder over het tapijt verspreidt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u vloeibare vlekken altijd van buiten naar binnen schoonmaakt.

Alle vloeibare vlekken moeten eerst opgedept worden met een schoon, droog doekje of met keukenpapier. Probeer de vlekken niet weg te schrobben, omdat dit de garens van het tapijt kan beschadigen. Blijf op de doek drukken tot de vlek droog is. Als de vlek blijft zitten, kan het nodig zijn om een vlekverwijderaar te gebruiken. U kunt het beste een schoonmaakmiddel gebruiken dat speciaal ontwikkeld is voor de vlek in uw tapijt.

Als u een vlek schoonmaakt, gebruik dan een kleine hoeveelheid tapijtreiniger of spray flacon en een witte doek. Laat het schoonmaakmiddel een tijdje intrekken en dep van buiten naar binnen om verspreiding van de vlek te voorkomen. Herhaal dit proces tot de vlek weg is. Reinig de plek daarna met lauw water en een nieuwe droge doek totdat het schoonmaakmiddel weg is.

Pletten en platlopen bij tapijt en tapijttegels

Kunt u looppaden in uw tapijt voorkomen? Dit kan grotendeels voorkomen worden als u regelmatig stofzuigt. Daarnaast is het van belang om de juiste keuze te maken in tapijt en een goed ondertapijt. Ondertapijt kan uw tapijt vanaf onderaf ondersteunen zodat de garens beter in originele positie blijven staan en hierdoor minder platlopen.

Shading / poolomloop bij tapijt en tapijttegels

Hiermee worden 'schijnvlekken' bedoeld, die de indruk geven dat er water op het tapijt is gemorst. In feite liggen de garens niet overal in dezelfde richting (de vleug). Afhankelijk van waar u naar het tapijtoppervlak kijkt, lijkt het tapijt donkerder van kleur. Shading is een optisch effect dat niets te maken heeft met verkleuring, fabricage fouten of een vlek. Hoe het ontstaat is ondanks veel wetenschappelijk onderzoek, nog niet vastgesteld. Wel is inmiddels duidelijk dat het aan een bepaalde plaats is gebonden en incidenteel voorkomt bij voornamelijk tapijten met gesneden pool. Bij vervanging van een tapijt met shading is de kans groot dat op dezelfde plaats een plek met shading terugkomt in het nieuwe tapijt. De tapijtfabrikant beschouwt shading daarom niet als een fabricagefout. De kans op shading is zeer gering en komt vandaag de dag nog maar zelfde voor.

Verkleuren of vervagen  bij tapijt en tapijttegels

Het verkleuren of vervagen van tapijten (vooral natuurlijke tapijten) wordt veroorzaakt door blootstelling aan UV stralen. Dit proces wordt versneld als zonlicht direct op het tapijt schijnt. Hierdoor kunnen de kleuren van uw tapijt lichter worden, geel van kleur of verbleken. U kunt dit voorkomen door het tapijt zo min mogelijk bloot te stellen aan direct zonlicht.

In projecten is het vaak zeer gebruikelijk dat er Solution dyed garens.

Onderhoudsproducten

>>Onderhoudsproducten

Wij helpen u graag verder neem contact op