+31 (0)33-456 21 50

Tarkett Restart Partner

14-10-2022

Tarkett Restart Partner

Wij als Projectvloeren Specialisist geloven in een circulaire economie en nemen als projectstoffeerder ook onze verantwoordelijkheid. Zo verkleinen we onze CO2-voetafdruk en verkleinen we de druk op onze grondstoffen.

We nemen geregeld installatieafval en oude vloeren mee terug van projecten, zodat deze weer gerecycled kunnen worden tot nieuwe vloeren.

We zijn partner van het terugname- en recyclingprogramma van Tarkett, ReStart. Heeft u ook een project waar oude vloeren uit verwijderd worden? Neem dan contact met ons op of pak nu nog de Telefoon


TARKETT VOOR DUURZAAMHEID

De ultieme vorm van een circulair product: Cradle to Cradle®

Het proces start met het ontginnen van grondstoffen. Vervolgens gaan de grondstoffen naar de fabriek, in de fabriek wordt er een product van gemaakt, het product gaat naar de winkel of naar de klant, het product wordt gebruikt en als het niet meer werkt heeft het product het einde van de levensduurfase bereikt.

Op dat punt kunnen er verschillende dingen gedaan worden met het product: verbranden, storten of recyclen. Waar veel organisaties de CO2-uitstoot enkel meten op basis van Cradle-to-Gate (tot het moment dat producten de fabriek verlaten) nemen wij echt de héle levenscyclus mee. Bij Cradle-to-Cradle wordt de gebruiks- en eindelevensduur wél meegenomen. En juist deze fase heeft een enorme impact op de CO2-uitstoot van een product.


 

 

 

 

Home >>Tarkett Restart Partner

Wij helpen u graag verder neem contact op