+31 (0)33-456 21 50

Tarkett Restart Partner

14-10-2022

Tarkett Restart Partner

Welkom bij onze nieuwste blogpost! Vandaag duiken we dieper in het onderwerp van de circulaire economie en hoe samenwerkingen zoals Tarkett Restart Partner een essentiële rol spelen in het bevorderen van duurzaamheid. Ben je klaar om te ontdekken hoe bedrijven kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet? Blijf dan lezen, want we hebben veel boeiende informatie en inspirerende ideeën voor je in petto!


Wat is de Tarkett Restart Partner?

De Tarkett Restart Partner is een initiatief van Tarkett, een internationaal opererende producent van vloer- en wandbekleding. Het doel van het programma is om samen te werken met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opnieuw gebruiken van Tarkett-producten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het herstellen, repareren of recyclen ervan. Op deze manier dragen we bij aan een circulaire economie, waarbij producten zo lang mogelijk worden gebruikt en daarna opnieuw ingezet.


Waarom hebben wij als Projectvloeren Specialisist gekozen voor deze samenwerking?

Onze visie is om een circulaire economie te creëren waarin materialen en producten hergebruikt of recyclebaar zijn. Dit sluit perfect aan bij de visie van Tarkett, waar duurzaamheid, kwaliteit en design centraal staan.

Door onze samenwerking met Tarkett kunnen wij ervoor zorgen dat onze klanten toegang hebben tot de beste en meest duurzame vloeroplossingen. Bovendien profiteert u als klant van onze jarenlange ervaring als projectvloeren specialist.

 


Wat betekent deze samenwerking voor ons?

Deze samenwerking is een belangrijke stap in onze missie om een circulaire economie te realiseren. Het betekent dat we niet alleen praten over duurzaamheid, maar ook concreet werk maken van de transitie naar een circulaire economie. We zijn trots om deel uit te maken van het Tarkett-netwerk en kijken ernaar uit om nog meer samen te werken aan projecten die de wereld echt verbeteren.


Voordelen van een circulaire economie

In een circulaire economie worden grondstoffen zo optimaal mogelijk gebruikt en blijven ze zo lang mogelijk in de economie. Dit leidt tot minder afval, minder verlies van waardevolle materialen en minder uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Circulair ondernemen is dus beter voor het milieu én kan ook financieel voordelig zijn.

Een circulaire economie heeft vele voordelen. Zo worden grondstoffen optimaal gebruikt, waardoor er minder afval ontstaat. Ook blijven waardevolle materialen langer in de economie, wat leidt tot minder uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast kan circulair ondernemen ook financieel voordelig zijn.


Gevolgen van een circulaire economie voor Projectvloeren Specialist

Projectvloeren Specialis is al geruime tijd (jaren)in de projectenmarkt, ook met het uitleggen wat in hun ogen een duurzaamproduct is.

Wat is een duurzaamproduct?

In een circulaire economie zijn materialen en producten ontworpen om voortdurend in gebruik te zijn, waardoor er minder afval ontstaat. Dit is goed voor het milieu en kan ook leiden tot cost-savings voor bedrijven.

Tarkett's Restart Partner programma is gericht op het stimuleren van circulariteit in de projectvloerenmarkt.

In een circulaire economie draait alles om het verminderen van afval. Materialen en producten worden ontworpen om zo lang mogelijk te kunnen blijven gebruiken, waardoor er minder nieuwe materialen nodig zijn. Hierdoor wordt minder belasting gelegd op het milieu, omdat er bijvoorbeeld minder CO2 uitstoot is. Circulariteit draagt dus bij aan een duurzamere wereld.

Tarkett's Restart Partner programma is een initiatief dat ervoor moet zorgen dat projectvloeren meer circulair worden. Dit doet Tarkett door samen te werken met partners die toonaangevend zijn in de projectmarkt.

 

Home >>Tarkett Restart Partner

Wij helpen u graag verder neem contact op