+31 (0)33-456 21 50

Fijnstof in kantoren

29-11-2018

Fijnstof in kantoren

Een gezond binnenklimaat op kantoor is een belangrijke voorwaarde om productief en plezierig te werken. Helaas zijn er veel stoffen die voor luchtverontreiniging zorgen, waaronder fijnstof. 

Welke projecttapijt u ook kiest, de juiste borstelstofzuiger voorkomt allerlei gezondheidsproblemen. 

Goede stofzuiger

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende stofzuigers verkrijgbaar. Maar welke stofzuiger is geschikt voor ons.  Het is belangrijk dat je een stofzuiger kiest die voldoet aan de behoeften van je type vloer.

Een feit is: Dat in het praktijk zien we veel onkunde m.b.t. de keuze van de juiste stofzuiger,  99 van de 100 bedrijven waar projecttapijt licht een verkeerde stofzuiger wordt gebruikt . Ondanks dat zij een schoonmaakbedrijf hebben gecontracteerd voor de schoonmaak werkzaamheden.

De beste stofzuiger voor projecttapijt is:

Waarom deze stofzuiger!

De SEBO DART en Felix zijn twee motorige borstelstofzuigers die uitgerust is met een zuigmotor en een separate borstelmotor. En hebben een uniek draai klantel gewricht power borstel en een geïntegreerde slanggreep, zet een nieuwe technische standaard met behulp van de modernste technieken.

Ontworpen voor gebruik in gebieden van congestie. Beide stofzuiger zijn verkrijgbaar in twee werkbreedtes. U kunt commerciële gebieden gemakkelijk en grondig schoonmaken , tot op het laatste stofdeeltje.

De 3-stap SEBO S-klasse filtering, anti-allergie-systeem is de perfecte keuze voor klanten met allergieën en astma.Wat is fijnstof

Qua luchtverontreiniging is fijnstof een van de meest schadelijke stoffen. Fijnstof, ook wel zwevende deeltjes of aërosolen genoemd, komt van allerlei bronnen. Meestal is menselijk handelen de oorzaak. Fijne stofdeeltjes zijn zo klein dat ze kunnen doordringen in de longblaasjes; het diepste gedeelte van onze longen. Daardoor zorgen ze voor verschillende gezondheidsproblemen en zijn er Europese richtlijnen om te grote hoeveelheden te voorkomen.

Fijnstof in kantoren bestaat in 3 maten:

  • PM10: fijnstofdeeltjes met een omvang minder dan 10 micrometer
  • PM2,5: fijnstofdeeltjes met een omvang minder dan 2,5 micrometer
  • Ultra fijnstof: fijnstofdeeltjes met een omvang minder dan 2,5

De gevaren van fijnstof in kantoren

Inmiddels weet vrijwel iedereen dat fijnstof ongezond is en allerlei gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Een aantal voorbeelden:

  • Luchtwegirritatie
  • (Chronische) bronchitis
  • Astma
  • Longziekten
  • Hart- en vaatziekten

In ons land vallen jaarlijks meer dan 8000 doden door fijnstof, schrijven de wetenschappers. Ernstige aantallen. En niet alleen mensen lijden eronder; ook het milieu. Teveel fijnstof zorgt bijvoorbeeld voor zure regen, waar niets of niemand beter van wordt. 

3 Belanrijkste oorzaken van fijnstof op kantoor

Op veel kantoren is de hoeveelheid fijnstof hoog en daar komt steeds meer aandacht voor. Zo is er de afgelopen jaren veel discussie over printers en tonerstof die voor fijnstof en zelfs kanker zouden zorgen. Er zijn geen richtlijnen voor fijnstof op kantoor, alleen voor fijnstof in de buitenlucht. Toch zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de lucht op kantoor gezond te houden.

Printers veroorzaken fijnstof op kantoor

De printer is een beruchte veroorzaker van fijnstof op kantoor.: De stof uit de toner die vrijkomt bij het veelvuldig printen van papier, kan voor verschillende gezondheidsproblemen zorgen. 

Bedrijvige gebieden veroorzaken fijnstof op kantoor

 Veel fijnstof wordt veroorzaakt door bedrijven. Daardoor is het gehalte fijnstof vaak hoger in bijvoorbeeld landbouwgebieden of op industrieterreinen. Ligt uw kantoor in zo’n gebied? 

Drukke wegen veroorzaken fijnstof op kantoor

 Ook drukke wegen staan bekend om de uitstoot van fijnstof. O.a. slijtage van rubber en uitlaatgassen zorgen voor een verhoging van de waardes. 

Te veel fijnstof op kantoor voorkomen

Harde vloeren zoals PVC en Marmoleum nemen geen fijstof op, normaal tapijt doet dat 4x.  Desso Airmaster neemt zelfs 8x meer fijnstof op. 

Met goed en regemtaig periodiek onderhoud zorg je ervoor dat de gezonde binnenklimaat wordt gewaarborgt met betrekking tot de vloer.

 

Home >>Fijnstof in kantoren

Wij helpen u graag verder neem contact op