+31 (0)33-456 21 50

Verborgen Kosten tapijt reinigen

07-03-2019

Verborgen Kosten tapijt reinigen

Verborgen kosten om te overwegen bij commerciële tapijtreiniging

Facility managers hebben veel keuzes te maken als het gaat om tapijtonderhoud, inclusief de gebruikte systemen en soorten producten, de frequentie en het tijdstip van de dag. Om een ​​volledig beeld te krijgen van de uitgaven en om effectief binnen het budget te blijven, is het belangrijk om rekening te houden met de verborgen kosten van tapijtreiniging en hoe deze de nutsvoorzieningen van de faciliteit beïnvloeden.

Water gebruik

Sproei-extractie methode is de meest gebruikte methode. Dit is een spoelmethode waarbij met behulp van een sproei-extractiemachine water in het tapijt wordt gesproeid, al dan niet in combinatie met een reinigingsmiddel en/of ondersteunend door een roterende borstel. Aansluitend wordt het losgemaakte vuil opgezogen. De sproei-extractiemethode is een zogenaamde natte methode. De keuze van deze methode is afhankelijk van de ruimte waarin we moet werken, of het tapijt wel of niet geïmpregneerd is en de omstandigheden. Indien de ruimte weer snel in gebruik moet worden genomen, is deze methode niet geschikt. Het drogen duurt minimaal 24 uur en soms wel langer.  Bij zeer hoge luchtvochtigheid kan het vele dagen duren voordat het tapijt en het grondweefsel helemaal droog is.

Houd rekening met de hoeveelheid water die wordt gebruikt bij elke toepassing van het tapijtonderhoudsplan van de faciliteit. Waterkosten kunnen oplopen in grote faciliteiten, vooral als er veel verkeersgebieden zijn die vaak moeten worden schoongemaakt.

Verhoogde belasting op HVAC-systemen

Naast het gebruik van meer water tijdens het reinigen, kan nat of vochtig tapijt dat op sommige manieren is achtergelaten, zwaardere belastingen voor airconditioners veroorzaken. Door de verhoogde vochtigheidsgraad werken airconditioners harder om de ruimte te ontvochtigen, wat resulteert in hogere energierekeningen. Vergeet ventilatoren of drogers niet, die kunnen helpen om sneller droog te krijgen; op deze manier kunnen gebieden met veel verkeer veiliger maken, maar ze verbruiken ook meer energie.

Verlichting tijdens niet-piektijden

Voor sommige bedrijven is het essentieel om overdag de werkzaamheden te verstoren. Dan wordt er vaak gekozen om dit in de avond te doen. Maar dit neemt wel extra kosten met zich mee. Wij bereken dan ook een hogere tarief. Maar ook moet iemand als wij klaar zijn het gebouw afsluiten Maar vergeet niet de extra kosten van de verlichting​.

Smart Care Trio Tapijt reiniging

Is een unieke manier van tapijt reinigen, dit gebeurt op basis van kristallen. Tapijt reinigen met Smart Care Trio wordt het vuil ingekapseld met behulp van kristallen. We zijn in staat om afhankelijk van de vervuiling de concentratie kristallen aan te passen, waardoor we binnen dezelfde methode lichte tot zware reinigingen toe kunnen passen. Deze methode zorgt ervoor dat uw tapijt er op het blote oog – en zelfs onder enige vergroting – direct schoon uitziet. Het ingekapselde vuil kan vervolgens eenvoudig worden opgezogen.

  • Het tapijt is direct beloopbaar (tapijt reinigen kan tijdens de normale werktijden worden uitgevoerd)
  • Water- en energiebesparend
  • Geschikt voor bedrijven die 24/7 geopend zijn
  • Green Seal gecertificeerd
  • Geen geur- en geluidsoverlast (tapijt reinigen, tijdens de normale werktijden worden uitgevoerd)
  • Laat geen plakkerig residu achter in het tapijt (geen snelle aanhechting van vuil)
  • Voorgeschreven en geadviseerd door alle gerenommeerde tapijtfabrikanten
  • Verlengt de levensduur van het tapijt aanzienlijk
  • Past binnen de circulaire economie wat het recyclen van tapijt mogelijk maakt
  • Naast het normale onderhoud tevens geschikt voor dieptereiniging

Gratis demonstratie, neem nu contact op

Home >>Verborgen Kosten tapijt reinigen

Wij helpen u graag verder neem contact op