+31 (0)33-456 21 50

De juiste stofwisdoek voor de harde vloer

03-04-2020

De juiste stofwisdoek voor de harde vloer

De juiste stofwisdoek voor de harde vloer

Het afnemen van stof met een stofwisdoek is niet alleen hygiënisch, maar gaat ook snel. U neemt de stofwisdoek in uw hand om zo bureaus en andere meubels af te stoffen. Wanneer u uw vloer stofwist, gebruikt u het best een bijpassend stofwisdoekhouder en -steel.

Er zijn drie soorten stofwisdoeken:

  1. Olie-geïmpregneerde stofwisdoeken
    Deze doeken zijn geschikt voor frequent gebruik. Ze nemen het stof op via de minerale oliën. Hierdoor kunnen ze na een tijd wel uitdrogen. Laat deze stofwisdoeken dus niet lang liggen.
  2. Elektrostatische stofwisdoeken
    Deze variant neemt het stof op door de statische elektriciteit. Het voordeel ten opzichte van de oliedoeken is dat elektrostatische stofwisdoeken geen residu achterlaten.
  3. Kleefwisdoeken
    Deze doeken zijn een combinatie van de impregnatietechniek met de efficiëntie van elektrostatische doeken. Het bindmiddel waarmee ze geïmpregneerd zijn, doet het stof vastkleven aan de doek. In tegenstelling tot de olie-geïmpregneerde laten ze geen vloeistofrestant achter.
  4. Microvezeldoeken  Het grote verschil met de traditionele stofdoek is dat deze uit microvezel vervaardigde doek zich bij gebruik elektrostatisch oplaadt, zodat hij huisstof aantrekt en vasthoudt. De ontstofte oppervlakken worden op deze manier antistatisch en blijven daardoor veel langer stofvrij.

Gebruik nooit en ten nimmer een Olie-geïmpregneerde stofwisdoek, deze stofwisdoek laat een residue achter die ook weer extra vuil aantrekt.

De enige juiste doek is de Microvezeldoeken 

Het grote verschil met de traditionele stofdoek is dat deze uit microvezel vervaardigde doek zich bij gebruik elektrostatisch oplaadt, zodat hij huisstof aantrekt en vasthoudt. De ontstofte oppervlakken worden op deze manier antistatisch en blijven daardoor veel langer stofvrij. Wegwerp stofdoekjes worden met onze stofdoek overbodig, omdat ze veelvuldig gewassen kunnen worden en zo beter zijn voor het milieu en je portemonnee. Om de microvezels weer volledig te ontdoen van opgenomen vervuiling volstaat het om deze machinaal te wassen, huisstof komt dan weer volledig vrij en eenmaal weer droog is hij gereed voor de volgende stof ronde.

Home >>De juiste stofwisdoek voor de harde vloer

Wij helpen u graag verder neem contact op