+31 (0)33-456 21 50

DESSO SoundMaster Lite

14-10-2022

DESSO SoundMaster Lite

Minder lawaai. Voor productiviteit en comfort.

Minder lawaai betekent productievere werknemers. Stillere omgeving voorkomen gezondheidsproblemen¹, verminderen stress en verbeteren het concentratievermogen. Dit is vooral belangrijk in open kantoorruimten waar mensen een ruimte nodig hebben voor zowel stille concentratie als open communicatie, en waar ze een plek nodig hebben voor privégesprekken en grootschalige vergaderingen.

Het gelaagde ontwerp van de tapijttegel, en de SoundMaster rug in het bijzonder, optmaliseert de geluidsabsorptie en -isolatie. Deze vilten rug is gemaakt van 100% polyester (met 80% gerecycled materiaal) en hij is speciaal gekozen vanwege de geavanceerde geluidsisolatie en -absorptie-eigenschappen. 

Bovendien biedt het een nog comfortabeler gevoel onder de voeten dan standaard tapijt. 

Uitstekende contactgeluidisolatiewaarde

DESSO SoundMaster Lite biedt een contactgeluidisolatiewaarde (ΔLw) van +5 dB boven de standaardwaarde*. Tapijt in het algemeen dempt de impact van geluid met 20 tot 30 decibel**.

Uitstekende geluidsabsorptie

DESSO SoundMaster behaalt een verbetering van de geluidsabsorptie tot +0,15 (αw)*, wat overeenkomt met een verbetering tot +100% in vergelijking met standaard tapijtontwerpen (αw waarde tussen 0,15 en 0,20)***.

80% gerecycled materiaal

DESSO SoundMaster is een vilten rug gemaakt van 100% polyester, met 80% gerecycled materiaal (PET flessen).

 

Waarom kiezen voor een akoestische tapijtrug?

Uit het onderzoek dat Tarkett heeft uitgevoerd onder meer dan 12.000 kantoormedewerkers in heel Europa blijkt dat lawaai nog steeds wordt aangehaald als één van de grootste problemen in het kantoor.

Extra geluid door externe factoren zoals verkeer, verwarming, airconditioning en computers maken het moeilijk voor beheerders om het optimale geluidsniveau in gebouwen te bereiken².  

Daarom is een goede geluidsabsorptie en -isolatie zo belangrijk. En de beste en meest kostenefficiënte oplossing wordt verkregen met één van onze vakkundig ontworpen SoundMaster tapijttegelruggen in tegenstelling tot de andere, vaak duurdere, opties zoals plafonds, wanden en panelen.

 

 

Home >>DESSO SoundMaster Lite

Wij helpen u graag verder neem contact op