+31 (0)33-456 21 50

Desso tapijttegels leggen

17-09-2019

Desso tapijttegels leggen

Als wij Desso tapijttegels leggen zijn er diverse aspecten waar wij opletten. Hier een beknopte handleiding waar wij op letten.

Locatie voorbereiden

Desso tapijttegels moet ten minste 24 uur van tevoren worden uitgepakt en de gelegenheid krijgen zich aan te passen aan de temperatuur in de ruimte (48 uur in geval van een EcoBase™-rug).  De Tapijttegels moet worden gelegd bij een minimale kamertemperatuur van 18 °C en een relatieve vochtigheid van maximaal 65%. Er moet een vloertemperatuur van ten minste 10 °C worden aangehouden.  De meeste tapijten en tapijttegels van Desso kunnen worden gelegd op vloeren met vloerverwarming, vooropgesteld dat wanneer de verwarming in gebruik is, de maximale vloertemperatuur niet hoger is dan 27 °C. De verwarming moet ten minste 48 uur vóór het leggen worden uitgeschakeld.  Hoe kamerbreed tapijt en tapijttegels er uiteindelijk uitzien, is grotendeels afhankelijk van de toestand van de ondervloer. Een goede voorbereiding van de ondervloer is daarom uitermate belangrijk.

Ondervloer voorbereiden

 

  1. De vloer moet schoon, vlak en droog zijn, zonder verontreinigingen zoals lijm, olie, vet en poetsmiddelen. Van een nieuwe betonvloer moet de hoeveelheid vocht, gemeten met een hygrometer, minder zijn dan 75% relatieve vochtigheid.

  2. Stoffige vloeren en oppervlakken die erg absorberend zijn, moeten goed gestofzuigs worden en het oppervlak moet worden behandeld met een goedgekeurd hechtprimer. Het is nodig het hechtprimer goed droog te laten worden voordat een 'tackifier' of lijm wordt aangebracht.

  3.  Een dekvloer van beton moet van goede kwaliteit zijn en eventuele beschadigde delen of gaten moeten worden hersteld met behulp van een goedgekeurd egalisatiemiddel (ten minste 3 mm dik).

  4. Achtergebleven vloerbekledingen moeten worden verwijderd.

  5. Vloerplanken moet vlak zijn en stevig bevestigd. Ongelijke oppervlakken moeten worden vlak gemaakt worden door triplex (6 mm) aan te brengen. Het kan nodig zijn dit triplex te behandelen met afdichtmiddel om te voorkomen dat de aan te brengen tackifier of lijm wordt geabsorbeerd.

Desso Tapijttegels leggen

Wanneer het te beleggen vloergedeelte behandeld is met een antislip en deze semi-permanente lijm goed droog is, kunnen de tegels gelegd worden met de standaard legtechnieken. Worden de tegels te vroeg gelegd, dat wil zeggen wanneer de antislip nog niet goed droog is, ontstaat er een permanente verbinding. Projectvloeren Specialist raadt aan antislip aan te brengen om overal een goede deklaag te verkrijgen.

Verhoogde vloeren moeten zorgvuldig worden behandeld om te voorkomen dat de antislip in natte vorm in de voegen tussen de naast elkaar liggende panelen loopt. Ook kan er gekozen worden om op een verhoogde vloer om de tapijttegels te installeren met Tarkett Tape je koppelt in ware de tapijtegels aan elkaar.

De meeste tegels die door Desso worden vervaardigd en vooral de assortimenten met gesneden pool worden meestal 'monoliet' gelegd, waarbij de pijlen die de richting aangeven, allemaal in dezelfde richting wijzen. Sommige tegels hebben een opvallende poolrichting of ontwerp en daarvoor moet of kan een andere legwijze worden gebruikt, bijvoorbeeld dambord', 'ashlar' of 'halfsteensverband' raadpleeg de technische specificatie van het product).

Home >>Desso tapijttegels leggen

Wij helpen u graag verder neem contact op